Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
měla bych dotaz ohledně seznamu knížek ke státní maturitě ústní části. Na stránkách naší školy máme tento seznam uveden, budu maturovat ze základní úrovně, tj. 20 knížek. Ty jsou rozděleny do několika částí:
1.) Světová a česká literatura do konce 19 století (min. 4 díla)
2.) Světová literatura 20. a 21. století (min. 4 díla)
3.) Česká literatura 20. a 21. století (min. 5 děl)
Není mi jasné, co mohu zařadit na seznam, jsou tam jak romány, dramata, tak i poezie. Kolika díly musím mít tyto skupiny zastoupeny v seznamu? Mohu mít seznam čistě z dramat? Mohu mít od jednoho autora více děl, např. od Shakespeara Zkrocení zlé ženy a ještě třeba Hamleta? Díky za odpovědi. Zdraví Anzionka.
Ahoj, my měli dáno, že musíme mít aspoň 1 drama, 1 prózu a 1 poezii. Díla od stejného autora se opakovat mohla. Třeba já jsem měla 3 Čapky. Takže ve výsledku ušetříte nějaké to učení, protože Čapkův život a charakteristiku jeho tvorby se naučíte vlastně ke třem otázkám.
Podmínku o zastoupení prózy, dramat a poezie jsme měli napsanou v seznamu.
Kritéria pro výběr maturitních zadání k ústní zkoušce
Žák si vybírá 20 literárních děl | Světová a česká literatura do konce 19. století | min. 4 literární díla |
Světová literatura 20. a 21. století | min. 4 literární díla | |
Česká literatura 20. a 21. století | min. 5 literárních děl | |
Minimálně jedním literárním dílem musí být v seznamu žáka zastoupena próza, poezie, drama. Seznam literárních děl, z něhož si žák vybírá, sestavuje škola. Minimální celkový počet nabízených literárních děl je 40, horní hranice není stanovena. |
Zdroj: novamaturita.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.