Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Existuje škola, kde není nutný tělocvik?

Od: elisss* odpovědí: 21 změna:

Vím že tu bude spoustu článkuže nechapete proč se tomu vyhýbám ale potřebovala bych vědět jestli existuje střední škola bz tv nebo alespon kde na nem nejsou zavyslí. Ja jsem na tohle hrozny kopito mam radši umění hodbu tanec malovani ale tělocvik mi nikdy nešel a zřejmě nikdy nepujde . Nevíte tedy někdo prosím zda taková škola existuje?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

askmenow*
hodnocení

1x

Pokud vím, tělesná výchova je na všech středních školách. Takže bohužel. Doufej, že dostaneš dobrého tělocvikáře, případně zkus promyslet, jestli nemáš lékaře, který by ti nedal potvrzení, že nesmíš ze zdravotních důvodů cvičit, tzv. osvobození z tělesné výchovy.

axlik*
hodnocení

0x

Já byl na střední tak línej, že jsem si vyřídil vymyšlenou neschopnost díky mé šelesti (ale cvičit s tím můžu normálně) a měl sem pokoj :D hlavně protože mě TV ve škole nikdy nebavil, radši sem si sám zasportoval :)

majsterjoe*
hodnocení

0x

Svet se v p**** obraci *zed* Dneska kdyz se mladi skoro vubec nehybou, bych naopak telesnou vychovu jeste pridal povinne o hodinu vice. Co z obezniho narodu, ktery ma odpor k pohybu jednou bude? Aspon do dospelosti by se clovek mel vice hybat, nez se vyvon zastavi.

A ted ma zkusenost ze zivota. Taky jsem mel strach z nejakych disciplin ve skole, ale casem jsem zvladl vsechno, taky jsem mel spoluzaky, co byli neschopni y na sport. Ale snazili se a ac to nebylo ono, nesedeli mezi marody na lavicce.

elisss*
hodnocení

ja nenapsala že se nehybu tanec je taky pohyb a možna i naročnějši než nějaky běhani ale prostě vymyk nebo skok do pisku a jiny blbosti co k životu budou potřeba jen těžko fakt nezvladam

martinaa*

U nás byli také spolužáci, co jim nešel výmyk, špatně běhali, další nepřeskočili kozu atd. Každý se něčeho bojí, nejde mu to a má k tomu odpor. A ty si ten odpor ještě pěstuješ... ano, jsou to věci, které k životu budou sotva potřeba. Jako dost dalších věcí ze školy. Ale prostě jsou v osnovách a normální zdravý středoškolák bez nějakého omezení by je zvládat měl.

Zkusila ses o to víc zajímat, udělat něco pro to, aby tě to víc bavilo a hlavně ti to šlo? Když se ke každé hodině tělocviku postavíš s odporem, očima obrácenýma v sloup a přesvědčením, jak tě ty trapárny obtěžují, nepůjde ti to nikdy, protože ty ani nechceš, aby ti to šlo.

Hřeješ si v sobě to, že to dělat prostě nebudeš a ani nechceš.

b
hodnocení

0x

Na hudební konzervatoři tělocvik je také, ale podle mých informací jen tak zlehka. Mají tam strach, aby se jim budoucí umělci nezranili :D.

elisss*
hodnocení

super další typ ted ještě jak to udělat aby mě tam vzali :D

b

V úvodu píšeš, že máš ráda hudbu, tak snad hraješ na hudební nástroj. Tanec lze také studovat na konzervatoři, ale tam tělocvik bude určitě víc než dost náročný. Stačí uspět u talentových zkoušek, to však musíš hodně máknout.

elisss*
hodnocení

no to mam ale spíš zpěv na hudební nástroje sem se nikdy neučil jen ty zaklady že na piano zahraju kočka leze irou na fletnu běžela oveška a na kyaru skakal pes ale vic fakt ne

nikolae
hodnocení

0x

Zařid si uvolnění z tělocviku u doktora a nemusíš na tělocvik. Já to tak taky udělala a tělocviku jsem se zbavila. Lékař mi napsal že mám bolesti břicha. Tělocvikář byl totiž těžkej vůl.

elisss*
hodnocení

no ta zas by mě nemusel s tou omluvenkou klasifikovat si teda myslim

askmenow*

Pokud máš celkové uvolnění z tělesné výchovy, na vysvědčení z ní vůbec nemáš známku a na hodiny nemusíš vůbec docházet, máš v té době volno.

elisss*
hodnocení

no ted ale proč by mi doktor psal uvolnění když miskoro nic neni :D

askmenow*

No, je otázka, co je skoro nic. Zamysli se. Některý lékař to dá úplně komukoli, to je věc první. Druhá věc je, že třeba když řekneš, že pořád jenom běháte a skáčete na tebe z toho bolí klouby, nebo záda, třeba vyměkne. Špatné také není říct, že je v tělocvičně šílená zima a býváš z toho nastydlá. Případně menstruační obtíže a že učitelka netoleruje, abys jednou za měsíc necvičila... nebo prostě něco. zamysli se, zapoj do toho to, s čím třeba máš nějaké miniaturní problémy a uvidíš. Za pokus nic nedáš, maximálně to nevyjde. Rozhodně mi přijde snadnější si vybrat jakoukoli školu a zařídit uvolnění, než celou svou budoucí kariéru rozhodnout jen podle toho, jestli je na dané střední těžký tělák.

Samozřejmě se může stát, že u lékaře nepořídíš. Pokuď máš ortopeda, zkus i jeho. Pokud nepořídíš nikde, přeji na těláku pevné nervy :)

lisa*

Já uvolnění z TV mám, ale učitel tělocviku prohlásil, že když ho budu mít i příští rok, pozve si svého doktora,který prověří, jestli opravdu nemůžu cvičit. Teď byla naše třída na sportovně turistickém pobytu. Uvolnění z TV se na to údajně nevztahuje. Jenže to stálo spoustu peněz, se kterými jsme vůbec nepočítali. Tak mi mamka napsala, že z finančních důvodů se nemůžu zúčastnit. Učitel řekl, že z toho budu mít problémy. A mám. Dal mi pětku z předmětu, který učí. U jednoho předmětu jsem měla průměr 3,3 a dal mi trojku. U tohoto jsem měla 4,3 a dal mi pětku. Je mi jasné, že je to pomsta. Ale udělat s tím nic nemůžu.

askmenow*

:( To mě mrzí. Rozhodně to není běžný postup. Také jsem na střední měla uvolnění z tělocviku, nebylo úplně neodůvodněné, ale je pravda, že některé cviky vykonávat mohu, možná by mi stačilo částečné (osvobození z konkrétních aktivit), ale tak já o cvičení nestála, tak jsem se uvolnění nebránila...

Zajímalo by mne, zda je tu někdo, kdo ví, zda učitel skutečně, může pozvat nějakého doktora, aby vás vyšetřil? Osobně si myslím, že na to nemá práva, je na rodičích nezletilých a na dospělých osobách samotných, kdy a kým se nechají vyšetřit, ne? Navíc třeba u mě byly posudky založené na rentgenech atd., což těžko do školy pozvaný doktor zvládne. Víte někdo?

lisa*

No já nejdřív měla také částečné uvolnění. Jsem silně krátkozraká a při větší námaze hrozí odchlípnutí sítnice a oslepnutí.Jenže učitel pořád otravoval,že to neuzná a že chce papír, že jsem uvolněná z TV nebo budu cvičit.Tak mi oční napsal,že mám zákaz cvičení.Taky nevím, kde by vzal učitelův odborník přístroje na vyšetřování očního pozadí. Můj doktor snad sám nejlíp ví,jaký je můj zdravotní stav. Už jsem z té školy otrávená. Myslím, že mě určitě nenechají projít opravkama, abych musela opakovat a zúčastnit se kurzu. Ostatně mi sám učitel, ještě předtím, než mi oznámil, že mi dá pětku, řekl, že si mám šetřit peníze na kurz na příští rok. Z toho je jasně vidět, že to měl předem připravené. Poslední písemku jsme totiž psali začátkem května a od té doby mi neřekl, že mi vychází pětka, jestli si to nechci opravit. Dělá to tak každý normální učitel. Akorát včera v den, kdy se uzavírají známky, mi oznámil, že mi dává pětku. Je to podraz, ale co s tím nadělám. Nevyplatí se bojovat s učitelem, to je předem prohraná bitva. Učitelé mají bohužel tu moc zkazit lidem život a to jim dělá dobře. Já jen stále věřím, že boží mlýny melou a na každého jednou dojde.

Liso, nejsem zastáncem toho, aby měli mladí lidé neustále za zadkem své rodiče, ale v tomto případě by bylo určitě vhodné, aby si rodiče promluvili s ředitelem školy. Tady jde o zdraví.

Teď pominu hrozbu opakování ročníku. Od čtyřky je k pětce někdy opravdu jen krůček, měla ti vadit už ta čtyřka.

O tělocvikářích si od doby studií své dcery myslím své. Bylo jí asi 17 a myslela si, že je tlustá. Cvičila jako o život. Gymnastické cviky předváděla jako hadí žena, ale to jedno pololetí se známkoval běh a skok. Na vysvědčení trojka. Mezi samými jedničkami. Tehdy mi stačilo, že jsem tělocvikářce řekla své.

Napadá mě jedno řešení. Rozumnými osobami přjatelné. Ona totiž tělesná výchova a pohyb mají něco do sebe. Zkus cvičit jógu. Při józe je jakákoli námaha zakázaná, pak už to ani jóga není. A v dalších hodinách tělocviku navrhni učiteli, že budeš v koutku tělocvičny nebo na hřišti na karimatce cvičit to svoje. Jóga tělu nesmírně prospívá, ale zpočátku je potřeba mít někoho, kdo tě trochu povede a vybere nejsnazší cviky, v tvém případě by pravděpodobně oku neškodilo protahování páteře. Cvik je sice špatné slovo, ale k ásánám se stejně člověk dostane až časem.

lisa*

Mně vadí i čtyřka. Jenže je to předmět, který mi moc nejde-databáze.Trochu se v tom ztrácím a učitel to vysvětlit neumí a navíc postupuje strašně rychle.Teď sháním někoho, kdo mi to natluče do hlavy. Je to ale dost problém, málokdo se tím zabývá.

jaroslav007*
hodnocení

0x

Nejdřív bych zkusil, jakýho dostaneš učitele. Chodím na 2. stupeň, ze cviků mi vychází 4, ale učitel mi dává 2. Jsem totiž obézní, ale chválí mě za snahu a za to, že si chci udělat lepší známky úplně všude, i když je to primitivní. Jestli vyfasuješ debilního učitele, zkus si jít za tím doktorem. Mě třeba bolela záda, když jsem dělal kotrmelec, tak mě od toho taky osvobodil a nijak zvlášť to ani nezkoumal ;) A zkus se přes léto trošku zdokonalit, choď třeba běhat do lesa, nebo do parku, tak to dělám já a je mi hej i přes to že mám nějaké to kilo navíc. A ještě jedno moudro: NIKDO NENÍ DOKONALÝ.

frosti*
hodnocení

0x

Hodně záleží na učiteli, já jsem bohužel měl většinou na tělocvikáře smůlu a taky jsem tělocvik nikdy neměl rád, měl jsem samé namachrované blbce... Ale myslím si, že TV je do SŠ povinný předmět, domnívám se, že tak to upravuje přímo zákon, takže pokud se opravdu chceš vyhnout tělocviku, tak si asi budeš muset sehnat uvolnění, což si myslím není zrovna lehká záležitost. Přeju hodně štěstí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]