Nejste přihlášen/a.
Ahoj,je tu nějakej nadšenec pro cizí jazyky? Nikdy jsem na to nebyl,ale nakonec jsem se sám naučil anglický jazyk.Chci se učit další jazyk a spíše nějaký zvláštní.Takže jsem se začal učit francoužštinu.
Neznáte nějaké dobré stránky pro francouzský jazyk,knihy atp.? díky za tipy ![]()
Zvláštní jazyk? Zkuste rétorománštinu. Mluví jí ve Švýcarsku asi 50.000 až 60.000 obyvatel (převážně v kantonu Graubünden), 5 hlavních variant plus spousta nářečí, ...
Francouzština je podle mne pro samouka dost těžká. Ať se Vám daří!
doplněno 10.02.13 03:33:Když už jsem porušila ZP (zaujal mne "zvláštní jazyk"), doplním pro případ, že byste chtěl rétorománština zkusit, odkaz na kurzy ke stažení.
doplněno 10.02.13 03:34:Oprava: ... porušila Z5
Rétorománština je určitě zajímavý jazyk, ale vzhledem k tomu, že tazatel (jak píše) zná zatím pouze angličtinu, doporučila bych naučit se ještě další světový jazyk. Není potřeba se hned učit exotické jazyky (francouzština mezi ty exotické samozřejmě nepatří
).
K tazateli - pro Čecha je celkem snadná např. španělština nebo ruština. Ve španělštině je lehká výslovnost (relativně podobná české), ani gramatika není příliš složitá, i když jiná než v češtině. Slovní zásoba je odlišná, ale vzhledem k velkému množství románských slov v angličtině (kterou už umíte), by to neměl být velký problém. V ruštině jsou gramatika i slovní zásoba velmi podobné té české; jazyk je také slovanský, takže spoustu věcí "už znáte" a ostatní je možné odhadnout intuitivně ( i při neznalosti některých slov je vždy možné se nějak domluvit). Výslovnost je ovšem jiná než v češtině, a zpočátku ne příliš snadná na porozumění.
Francouzština je podle mě opravdu pro samouka příliš složitá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.