Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli si myslíte, že by mě ze třeťáku na ekonomickém lyceu vzali do druháku na gympl? Na téhle škole kde teď jsem mě to moc nebaví a mám špatné dojíždění. Taky nevím co by ze mě mohlo z ekonomky být. Co myslíte? Ale bojím se, že by mě třeba ostatní lidi pomluvili, protože na ekonomce nemám problémy s učením a jsme poměrně dobrá parta.
No je to samozřejmě na Vás,ale já bych to určitě nedělala.Z ekonomky máte jistě mnohem širší škálu uplarnění než z gymplu - to je v podstatě jen příprava na vysokou školu.Dle mého názoru právě naopak z gymplu nejste nic,pokud z gymplu nejdete na výšku,jen jste ztrácel(a) čas.
Takže moje rada zní :pokud je hlavní problém to dojíždění,zkuste se domluvit na nějakém ubytování a jezdit domů třeba ob den nebo jednou týdně dle dohody s rodiči.A to ,že Vás to "nebaví", to neřešte,ono to totiž "nebaví" často nikoho z nás leckde.Holt zatnout zuby a jet dál.Říkejte si : "Dělám to pro sebe!" Na světě neznám lepší motivaci. Hlavu vzhůru ,to se poddá.
Určitě bych se při svém jednání neřídila tím, jestli mě někdo pomluví a nebo ne. Jak se říká: Kdo chce psa bíti, vždycky si hůl najde a pomluvě se člověk neubrání, i kdyby byl svatej! Ale k tématu. Já sama mám ekonomku a proto mám takový pocit, že to co se Vám nelíbí - je nezáživné účetnictví. Ale to se dá také překonat. A navíc Vám učení jde a jste dobrá parta a to je k nezaplacení. Tak bych to neřešila přechodem na jinou školu. Jsem přesvědčená, že důležitá je alespoň maturita k dalšímu uplatnění v životě. Ta odbornost se získá až časem v zaměstnání. Škola dá spíš takový základ logického uvažování, povšechné vzdělanosti a dneska už i dává slušný základ cizího jazyka. Tak to vydržte, jste ve třeťáku a uteče to jako voda a máte před maturitou. To je můj názor a držím palce, ať se dobře rozhodnete
Já vás tedy zmatu, protože mám opačný názor než předchozí, pokud cítíte, že vás to nebaví, s učením nemáte problémy a naopak byste uvažovala o tom, že byste potom ještě nějaké studium navázala, tak se po gymplu poptejte. Není nic jednoduššího než tam zavolat a zeptat se. Nemyslím si rovněž, že gympl je jen příprava na VŠ, znám spousty lidí, kteří se dobře uplatnili s gymplem a netrčeli na pracáku jako holky z ekonomek. Taky jsem zažila konkurz do jedné banky, kde upřednostňovali lidi z gymplu kvůli širšímu všeobecnému přehledu.
Děkuji za odpověď, ale stejně to vypadá, že zůstanu na obchodce. Myslela jsem si, že bych mohla na soukromý gympl, který je tady poblíž a vzhledem k tomu, že se platí školné a nemají tolik žáků by mě mohli přijmout. Taky mě štve jakým způsobem nás na mé současné škole vyučují, protože vzhledem k některým metodám bych mohla klidně zůstávát doma a šprtat se papíry zpaměti. Takže moje budoucnost je zatím nejasná...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.