Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám přestoupit na jinou školu?

Od: ostropestrec odpovědí: 4 změna:

Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli si myslíte, že by mě ze třeťáku na ekonomickém lyceu vzali do druháku na gympl? Na téhle škole kde teď jsem mě to moc nebaví a mám špatné dojíždění. Taky nevím co by ze mě mohlo z ekonomky být. Co myslíte? Ale bojím se, že by mě třeba ostatní lidi pomluvili, protože na ekonomce nemám problémy s učením a jsme poměrně dobrá parta.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lm®
hodnocení

1x

No je to samozřejmě na Vás,ale já bych to určitě nedělala.Z ekonomky máte jistě mnohem širší škálu uplarnění než z gymplu - to je v podstatě jen příprava na vysokou školu.Dle mého názoru právě naopak z gymplu nejste nic,pokud z gymplu nejdete na výšku,jen jste ztrácel(a) čas.

Takže moje rada zní :pokud je hlavní problém to dojíždění,zkuste se domluvit na nějakém ubytování a jezdit domů třeba ob den nebo jednou týdně dle dohody s rodiči.A to ,že Vás to "nebaví", to neřešte,ono to totiž "nebaví" často nikoho z nás leckde.Holt zatnout zuby a jet dál.Říkejte si : "Dělám to pro sebe!" Na světě neznám lepší motivaci. Hlavu vzhůru ,to se poddá.*placni*

lidka*
hodnocení

0x

Určitě bych se při svém jednání neřídila tím, jestli mě někdo pomluví a nebo ne. Jak se říká: Kdo chce psa bíti, vždycky si hůl najde a pomluvě se člověk neubrání, i kdyby byl svatej! *modla* Ale k tématu. Já sama mám ekonomku a proto mám takový pocit, že to co se Vám nelíbí - je nezáživné účetnictví. Ale to se dá také překonat. A navíc Vám učení jde a jste dobrá parta a to je k nezaplacení. Tak bych to neřešila přechodem na jinou školu. Jsem přesvědčená, že důležitá je alespoň maturita k dalšímu uplatnění v životě. Ta odbornost se získá až časem v zaměstnání. Škola dá spíš takový základ logického uvažování, povšechné vzdělanosti a dneska už i dává slušný základ cizího jazyka. Tak to vydržte, jste ve třeťáku a uteče to jako voda a máte před maturitou. To je můj názor a držím palce, ať se dobře rozhodnete *nevi*

martini*
hodnocení

0x

Já vás tedy zmatu, protože mám opačný názor než předchozí, pokud cítíte, že vás to nebaví, s učením nemáte problémy a naopak byste uvažovala o tom, že byste potom ještě nějaké studium navázala, tak se po gymplu poptejte. Není nic jednoduššího než tam zavolat a zeptat se. Nemyslím si rovněž, že gympl je jen příprava na VŠ, znám spousty lidí, kteří se dobře uplatnili s gymplem a netrčeli na pracáku jako holky z ekonomek. Taky jsem zažila konkurz do jedné banky, kde upřednostňovali lidi z gymplu kvůli širšímu všeobecnému přehledu.

ostropestrec
hodnocení

Děkuji za odpověď, ale stejně to vypadá, že zůstanu na obchodce. Myslela jsem si, že bych mohla na soukromý gympl, který je tady poblíž a vzhledem k tomu, že se platí školné a nemají tolik žáků by mě mohli přijmout. Taky mě štve jakým způsobem nás na mé současné škole vyučují, protože vzhledem k některým metodám bych mohla klidně zůstávát doma a šprtat se papíry zpaměti*zed*. Takže moje budoucnost je zatím nejasná... :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]