Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ředění léků

Od: ajk* odpovědí: 12 změna:

Prosím o radu, jak se ředí léky. Ty přepočty potřebuji. Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nejde náhodou o ředění homeopatik? To je celá věda, třeba se látka neředí 1:100, ale 1:10 a následný produkt opět 1:10. V každém případě váš dotaz neobsahuje dost informací.

cobrak*
hodnocení

0x

Ahoj, pošli mi, co přesně konkrétně potřebuješ. Co máš na mysli? Jaký lék konkrétní? Třeba lék v prášku (ATB) nebo jiný? Každý se ředí jinak.

doplněno 18.05.12 12:34:

A vždy je to podle ordinace lékaře.

ajk*
hodnocení

Potřebuju vědět jak je to když mám naředti antibiotika pro dítě.Např, má dostat 1,5mil. Jk to naředím

mrkva1

šmankote, v zájmu dítěte sám raději nic neřeďte a svěřte to lékaři nebo lékárníkovi, když je to očividně nad vaše síly a ani nedovedete poskytnout potřebné informace

ajk*
hodnocení

Ještě jsem našla tento příklad, ale fakt nevím kde vzali ta číslaPříklad:1. Lékař naordinoval 17 letému Jindrovi 800 000 I.U. PNC 2xd.Kolika naředíte, kolik aplikujete?STREPTOMYCIN (STM)1 lahvička obsahuje 1g STM = 1000 mg.Ředění:U dětí se doporučuje ředit 5 ml. 1 ml = 200 mg.Příklady:Aplikujte 280 mg STM.280 : 200 = 1,4 mlAplikujte 500 mg STM.U dospělých se doporučuje ředit 4 ml. 1 ml = 250 mgPříklad:Aplikujte 750 mg STM.

dobromysl*
hodnocení

0x

Antibiotika nařeďují v lékárně.

A nepoužívají vodu z kohoutku!

ajk*
hodnocení

Lidičky, já potřebuju výpočt do školy, ne pro sebe abych tím někoho ládovala :-D

To je hezké, že potřebujete výpočet do školy, ale pokud nenapíšete, co přesně potřebujete naředit, těžko vám někdo nějak pomůže *nevi* Jinak budu ředit lék, který chci píchnout do svalu a jinak je třeba vhodné ten samý lék naředit při podání do žíly. Úplně jinak pak mohu naředit lék ve formě pro přípravu sirupu k užití ústy...

ajk*
hodnocení

Našla jsem tyto příklady:

1) Lékař ordinuje 60mg Dolsinu do svalu. V jedné ampulce je 50mg úč.látky v 1ml. Jak ordinovat?

2) lékař ordinuju dítěti 600 000 m.j.Prokajn penicilin G. V jedné lahvičce je 1 500 000mj, jak si poradíš s ordinací?

Předem děkuji moc za výpočet. Nemám totiž představu jak se to dělá :(

mrkva1

třeba prachobyčejnou trojčlenkou

No tak to je ale úplně jiná opera, Vám vůbec nejde o ředění, ale o dávkování. Třeba ten penicilin, ten se dodává v suspenzi a před aplikací se nikoli naředí, ale rozpustí

buss
hodnocení

0x

A třeba jednou do školy za sebe poslat znalého zástupce...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]