Nejde náhodou o ředění homeopatik? To je celá věda, třeba se látka neředí 1:100, ale 1:10 a následný produkt opět 1:10. V každém případě váš dotaz neobsahuje dost informací.
Potřebuju vědět jak je to když mám naředti antibiotika pro dítě.Např, má dostat 1,5mil. Jk to naředím
mrkva1
šmankote, v zájmu dítěte sám raději nic neřeďte a svěřte to lékaři nebo lékárníkovi, když je to očividně nad vaše síly a ani nedovedete poskytnout potřebné informace
ajk*
Ještě jsem našla tento příklad, ale fakt nevím kde vzali ta číslaPříklad:1. Lékař naordinoval 17 letému Jindrovi 800 000 I.U. PNC 2xd.Kolika naředíte, kolik aplikujete?STREPTOMYCIN (STM)1 lahvička obsahuje 1g STM = 1000 mg.Ředění:U dětí se doporučuje ředit 5 ml. 1 ml = 200 mg.Příklady:Aplikujte 280 mg STM.280 : 200 = 1,4 mlAplikujte 500 mg STM.U dospělých se doporučuje ředit 4 ml. 1 ml = 250 mgPříklad:Aplikujte 750 mg STM.
To je hezké, že potřebujete výpočet do školy, ale pokud nenapíšete, co přesně potřebujete naředit, těžko vám někdo nějak pomůže Jinak budu ředit lék, který chci píchnout do svalu a jinak je třeba vhodné ten samý lék naředit při podání do žíly. Úplně jinak pak mohu naředit lék ve formě pro přípravu sirupu k užití ústy...
ajk*
Našla jsem tyto příklady:
1) Lékař ordinuje 60mg Dolsinu do svalu. V jedné ampulce je 50mg úč.látky v 1ml. Jak ordinovat?
2) lékař ordinuju dítěti 600 000 m.j.Prokajn penicilin G. V jedné lahvičce je 1 500 000mj, jak si poradíš s ordinací?
Předem děkuji moc za výpočet. Nemám totiž představu jak se to dělá
No tak to je ale úplně jiná opera, Vám vůbec nejde o ředění, ale o dávkování. Třeba ten penicilin, ten se dodává v suspenzi a před aplikací se nikoli naředí, ale rozpustí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.