Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Střední škola na psychologii

Od: mis* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli existuje střední škola zaměřená na psychologii, po které by se dalo studovat na vysoké škole také s psychologií. Přihlásila jsem se na SZŠ A VOŠ zdravotnickou .

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cobrak*
hodnocení

0x

Ahoj. Na SZŠ a VOŠ zdravotnické se sice psychologie, ale pouze opravdu jen nejnutnější základy. Bere se tam třeba jen, co to je asertivita,agrese a tak. Ale jinak nic, co si myslíš Ty a kvůli čemu se tam hlásíš. Je to tam zaměřené hlavně na komunikaci s menocnými lidmi v nemocnicích. Takže jestli chceš jít na SZŠ, protože očekáváš, že se tam budeš učit psychologii takovou vyšší, tak to rozhodně neočekávej. Je až od 2. ročníku a to jen dvě hodiny týdně a ve 4. ročníku už jen hodinu. Ale jestli Tě zajíma třeba komunikace s lidmi a nemocnými lidmi, jako třeba zajímá mě, tak jdi na SZŠ. V nemocnici se toho hodně naučíš, protože se staráš o nemocné pacienty, které potřebují opravdu zvláštní přístup. A každý z nich je jiný a Ty musíš jako dobrý "psycholog" poznat, jaký styl mluvy a vyjadřování si k jednotlivým pacientům zvolíš. Takže na SZŠ není vyučovánána psychologie jako taková, ale v nemocnici máš jedinečné příležitosti se k nim naučit. A troufám si říct, že tím získáš dokonce víc, než kdybys šla na školu zaměřenou přímo psychologii, protože praxe ta Tě naučí nejvíc. A na SZŠ je. Opravdu je to podle mě dobrá volba SZŠ, pokud Tě zajímá komunikace. Staráš se o lidi, kteří jsou velmi často mrzutí, zlý, bojí se operace, bojí se osudu, brečí Ti v náručí, mají starch ze smrti nebo už naopak chtějí, aby přišla a umírají Ti "pod rukanma," takže se zde setkáš se vším. Velmi často jsou i agresivní A Ty, jelikož nemůžeš být agresivní také je musíš vždy psychologickým přístupem zvládnout. A já to vím, protože jsem na ní včera po čtyřech letech úspěšně složil maturitní zkoušku ;)

askmenow*
hodnocení

0x

Dobrý den,

pro přijímací zkoušky na Psychologii na VŠ budete nejlépe připavena z gymnázia. Středoškolské znalosti psychologie mohou být zajímavé, ale k zaměstnání v oboru vám nepomohou. Důležté je právě to VŠ vzdělání. Podívejte se na stránky vysokých škol, kde je psychologie, např. FF na UK, prohlédněte si podmínky přijetí a vzorové testy a pochopíte, že doopravdy hlevně gympl (a k tomu samostudium) vám poskytnou dobré znalosti na základě kterých máte šanci na přijetí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]