Nejste přihlášen/a.
také bych chtěla poradit.Mám dceru ve třetí třídě a je o něco pomalejší než ostatní žáci a tím pádem jí často dávají špatnou známku.Netuším jak ceru naučit aby rychleji pracovala.Každý den počíta a opisuje na čas ,počty stíhá ale s opisem je to horší a tak jsem bezradná.OPRavdu není hloupá a tak to nechci nechat být..prosím poraďte
Ježíšmarjá, co je to za školu, že žáci musejí opisovat na čas? Přeci každé dítě je jiné, někdo rychlejší, někdo pomalejší. Pravděpodobně dceru k rychlejším výkonům nenaučíte, není to dostihový kůň. Dcera může mít třebas po delším psaní už unavenou ruku, ztuhne jí a rychleji prostě opisovat už nedokáže. Poradila bych vám návštěvu psychologicko-pedagogické poradny. Některé děti, které trpěly právě tím ztuhnutím zápěstí, pak měly nějaké speciální cviky na uvolnění té ztuhlosti. Dokonce ve škole nepsaly diktáty nebo tak, dokud docházely do poradny na ty cviky. Zkuste se na to zeptat.
Uvědomujete si, jak toto všechno vaše dítě musí stresovat? Mi, když někdo řekne, ať spěchám a koukne se na hodinky, zastaví se mi mozek, ruce se mi rozklepou, začnu špatně dýchat a jsem na mrtvici. Každý mozek má své tempo, svůj rytmus. Ví, že by měl zrychlit, ale nejde to. Tímhle požadavkem na zrychlení, jen dítěte přivádíte ke krizi. Nedělejte to! Sama to ví a snaží se, jak nejlépe umí. Může se vám stát, že se začne zajíkat, počurávat. Raději zdravé, spokojené a veselé dítě, které jde rádo do školy, než vystresovaného drobka. To věřte staré kantorce.
Neřešte to takhle urputně a nechejte ji žít. Raději používejte výrazy spokojenosti a pochvaly, než slova nespokojenosti, výčitek a kárání. Protože právě ve snaze o co nejrychlejší a nejlepší výkon má hlavičku zablokovanou. Dítě nedělá nic pro budoucnost, pro sebe. Všecko dělá pro spokojenost svých rodičů a pro jejich pochvalu teď.
Ono někdy pomaleji je lépe, než psát zbrkle, a némě kvalitních informací je lepších než rychle napsaná kvanta nesmyslů. Pokud se snažíte dcreku urychlit tím, že bude opisovat načas...no podle mě jí tu školu akorát zprotivíte...to podle mě ani naučit nejde. Otázkou je co jsou horší známky, pokud je dcera inteligentní, jen pomaleji píše, učitelé to musí vidět, známky z testu ještě nedělají celkové hodnocení.
Zdravím, zbytečně dceru stresujete. Každé dítě je jiné a některé děti jsou prostě pomalejší. Paní učitelka by to určitě měla zohlednit. Pokud ne, doporučuji zajít do pedagogicko-psychologické poradny, kde by dceři udělali testy a napsali event. paní učitelce zprávu, kterou už paní učitelka MUSÍ respektovat. Můj syn byl podobný, a měl potvrzení, že musí být respektován, tzn. že když stačil vypočítat např. správně jen 3 příklady ze 4, musel dostat jedničku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.