Nejste přihlášen/a.
Prosim poradte mi mám porovnat dvě hodnoty. 2/7 z 35/50 a 0.2 Jsou tyto dvě hodnoty stejné nebo je jedna větší a druhá menší. Nevím jak ze zlomku udělat celé nebo desetiné číslo. Mocinky díky
Ahoj, nejprve určitě upravíš složený zlomek na jednoduchý, takže (2/7)/(35/50).
Převod zlomku na desetinné číslo se dělá tak, že když máš třeba 7/50, tak to vynásobíš na nezkrácený tvar tak, abys dole dostala číslo 10, 100, 1000 atd. Takže 14/100. Když to přečteš, máš čtrnáct setin, což se dá zapsat i jako 0,14.
Tady dole však vychází číslo 49, které se na takové kulaté číslo roznásobuje vlmi těžko. Takže uzpůsobíme to 0,2 = 2/10. Usměrníme to 4,9. Desetinné číslo v čitateli nebude vypadat pro matematika hezky, ale podstatné je, že budeme schopni posoudit, které číslo je větší.
Omlouvám se, špatně jsem vyjádřila to 2/7 z 35/50, místo / mězi závorkami má být KRÁT...
Nicméně převod zlomku na desetinné číslo už jsem snad popsala dobře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.