Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Správný postup řešení

Od: ko odpovědí: 7 změna:

Prosim poradte mi mám porovnat dvě hodnoty. 2/7 z 35/50 a 0.2 Jsou tyto dvě hodnoty stejné nebo je jedna větší a druhá menší. Nevím jak ze zlomku udělat celé nebo desetiné číslo. Mocinky díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cockpunk*
hodnocení

2x

Hodnoty jsou stejné. 35/50 je zlomek. Takže desetiné číslo z toho dostaneš tak, že to vydělíš. 35 děleno 50 je 0,7. Jedna sedmina z 0,7 je 0,1 takže 2 sedminy jsou 0,2. Sory líp to vysvětlit neumím:D

ko
17.05.12 17:11
hodnocení

díky moc

jirbar*
hodnocení

1x

Nejdřív vypočtu ty 2/7 z 35/50 a výsledek převedu na stejný jmenovatel společně s převodem 2/10 na stejný jmenovatel jako ten výsledek

ko
17.05.12 16:58
hodnocení

nechápu

tlapka*
hodnocení

0x

Ahoj, nejprve určitě upravíš složený zlomek na jednoduchý, takže (2/7)/(35/50).

Převod zlomku na desetinné číslo se dělá tak, že když máš třeba 7/50, tak to vynásobíš na nezkrácený tvar tak, abys dole dostala číslo 10, 100, 1000 atd. Takže 14/100. Když to přečteš, máš čtrnáct setin, což se dá zapsat i jako 0,14. ;)

Tady dole však vychází číslo 49, které se na takové kulaté číslo roznásobuje vlmi těžko. Takže uzpůsobíme to 0,2 = 2/10. Usměrníme to 4,9. Desetinné číslo v čitateli nebude vypadat pro matematika hezky, ale podstatné je, že budeme schopni posoudit, které číslo je větší. ;)

doplněno 17.05.12 17:00:

Omlouvám se, špatně jsem vyjádřila to 2/7 z 35/50, místo / mězi závorkami má být KRÁT...

Nicméně převod zlomku na desetinné číslo už jsem snad popsala dobře.

ko
hodnocení

ahojky díky ti za odpověd ale ne a ne na to dojít jak to správně převést

jirbar*
hodnocení

0x

Pokud nezvládneš ani tak jednoduchý výpočet, tak budeš tu čtvrtou třídu opakovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]