Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem,
potřebovala bych poradit nebo doporučit školu, mám 3letou praxi s obsluhou hpstů jak v restauraci, tak v baru. Dělala jsem střední umělecko-průmyslovou školu v Praze a bohužel z finančních důvodů jsem školu musela opustit po ukončení 3.ročníku. Tudíž nemám maturitu a ani výuční list. Momentálně bych si chtěla udělat alespon výuční list na podobný obor v jakém mám praxi. Ale všude nacházím bud výuční list po třech rokách docházení do školy nebo za tučné peníze. A u rekvalifikačních kurzů bud nacházím podmínku mít už výuční list nebo maturitu a nebo pouze na obor kuchař. Mohli by jste mi někdo doporučit nějakou školu, kde by se dalo získat bud maturita nebo výuční list za 1 rok a přijatelné peníze? Chtěla jsem si udělat akreditovaný kurz na účetnictví, ale opět jsem narazila na podímnku minimálně výučního listu...Nemohli by jste mi někdo doporučit nějakou dobrou školu? Jsem z Prahy a je mi 22let. Předem moc děkuji!
Podle Vaší praxe, bych asi zvolila hotelovou střední školu. Jděte za ředitelem školy, ukažte mu vysvědčení za tři ročníky předešlé školy a možná Vám rok, dva uzná a dovolí Vám dostudovat. Můžete studovat na denním nebo dálkovém studiu. Za pokus to stojí. - pt
No - máte pouze základní vzdělání (není-li SŠ ukončena, jakoby ´nebyla´) - takže samozřejmě nemůžete úspěšně absolvovat kurz, který rozšiřuju/doplňuje/prohlubuje středoškolské vzdělání...
Buďto jděte cestou, kterou popisuje Pt - a nebo dokončete tu UP, kterou jste začala (čím dřív, tím líp - třeba vám ještě uznají absolvované tři ročníky v plném rozsahua bude stačit dodělat rok, možná i ´dálkově´ - individuál) - tím získáte maturitu a můžete pokračovat libovolnou rekvalifikací... Bez ukončené SŠ to nepůjde...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.