Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký dnes vybrat druhý jazyk?

Od: skye* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám si možnost vybrat k angličtině v zaměstnání jako benefit ještě výuku jednoho jazyka a mám na výběr mezi němčinou a španělštinou. Němčinu jsem se už čtyři roky učila ve škole, takže bych nezačínala úplně od základů. Ale je dnes němčina vůbec k něčemu? A co španělština? Jde mi o profesní hledisko, co by mi mohlo být obecně platnější...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

1x

Tento benefit taky závidím. Ale těžko radit. Jestliže jsi už němčinu dělala, bude pro tebe snadnější, ale mě se pak motaly obě řeči dohromady, takže jsem němčiny zanechal. Zase španělština od začátku ti může hodně dát, záleží jakou děláš práci nebo s čím do budoucna počítáš. Obchod a podnikání kolem strojírenství - anglina, němčina event. ruština. Cestovní ruch a fůra dalších - anglina španělština . To se opravdu dost špatně radí*smich*.

A nemůžeš dělat všechny tři?

skye*
hodnocení

To už bych měla asi hlavu jako balon...Na jazyky jsem celkem dobrá, ale zase už nejsem nemladší :)

Nevím, čemu říkáte "nejsem nejmladší". Ale z vlastní zkušenosti vím, že čím je člověk starší, tím pomaleji jde učení. Proto bych asi volila němčinu. S jistými základy se za rok dva nové výuky domluvíte lépe německy než úplně od nuly španělsky. Navíc němčinu velmi dobře využijete i si procvičíte při příležitostných cestách do Německa a Rakouska, kam se od nás cestuje rozhodně častěji než do Španěl. Také na mnoha místech u nás dobře chytnete rakouské a německé televizní stanice. A věřte, že to učení velmi pomáhá. Prostě bych vužila šance umět slušně německy, než zůstat začátečníkem ve španělštině.

gridinfo*
hodnocení

0x

poradte.cz/...

doplněno 15.05.12 10:34:

uprimne - zavidim takovy benefit v praci. Do toho :)

mowla*
hodnocení

0x

Španělštinu - hovoří tak skoro celá jižní a střední amerika - pominu-li tedy Španělsko - na cestování...

cobrak*
hodnocení

0x

Na cestování v jižní Americe Španělštinu, po Evropě němčinu. Ale když umíte AJ, tak tou se domluvíte skoro všude. Ale i kdyby tou ne, tak ruce a nohy to vždy jistí ;)

fran
hodnocení

0x

Podle úrovně kurzu. Benefit nemusí znamenat kvalitní kurz. Pokud končí mezinárodně uznávanou zkouškou, tak ano. To se platí. Totéž s English - raději hodně pořádně.

jamamba*
hodnocení

0x

Dobrý den, určitě bych vybrala jazyk, ke kterému mám vztah, který mě bude bavit a chce si to ujasnit, který z nich se Vám v budoucnu bude víc hodit, čemu se chcete věnovat... Nepíšete, v jakém oboru pracujete, ale podle mého názoru němčina určitě k něčemu je, Německo je silný obchodní partner a šance se uplatnit v německé firmě je s dobrou znalostí jazyka velká.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]