Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Individuálně integrovaný žák

Od: veronika203* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, syn má individuální plán žáka, který trvá od 4. třídy. Byla jsem spokojena na prvním stupni s přístupem školy. Teď je na druhém stupni v 6. třídě. Spokojenost a přístup kantorů se mě nelíbí a myslím, že plán není plněn.

Moje otazka je: Dostala jsem teď dotazník o integraci, ale je prázdný a po mě chtějí vyplnit jenom vyjádření k realizaci? Zbytek otázek není vyplněn? Mám přece právo na to co tam napíše pedagog a pak až podepsat. Přece nemusím podepisovat, prázdné kolonky?Děkuji za odpověď

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mici*
hodnocení

4x

Zdravím,

víte, na prvním stupni si paní učitelka děti opečovává a učí je vesměs jen ona. Na druhém stupni se střídají vyučující a někdy je těžké ušít individuál na míru, a tak se občas stane, že se striktně nedodrží, anebo dotyčný opomene, že má žáka s IVP. Ale je to o dohodě a o lidech. Někteří učitelé pochopení mají, dělají i nadrámec a některým je to jedno, snad je to i obtěžuje, i když by měli brát ohled. Vím, o čem mluvím. Ale i tak jste na začátku či v průběhu školního roku zřejmě podepisovala vypracovaný individuální plán IVP, kde je napsáno, co v jednotlivých předmětech "zjednodušit", nač brát ohled apod. Bývá zvykem, že tento individuální plán podepisují jak rodiče a dítě, tak třídní učitel či vedení školy, někdy i pracovník pedagogickopsychologické poradny, pokud s ní škola spolupracuje.

IVP vypracovává na každý školní rok znovu, i když posudek z pedagogickopsychologické poradny je platný delší dobu.

Obrátila bych se buď na třídní učitelku/učitele, který vede veškerou dokumentaci žáka, anebo na výchovného poradce, případně školního psychologa, nevím, kdo u Vás na škole eviduje tyto žáky. Nevyplněný dotazník bych asi nepodepsala.

Možné je, že každá škola má jiný systém. U nás to funguje tak, že odevzdám posudek z poradny, třídní vypracuje IVP, kde jsou vypsány veškeré předměty, co omezit, kdy používat např. pravidla, tabulky apod. Vyplněný IVP dostanu k podpisu a mohu se k němu vyjádřit, ale pak také vím, že škola komunikuje s poradnou, ale pokud formou osobního rozhovoru či přes dotazník to již nevím.

veronika203*
hodnocení

Děkuji, přesně tak jak to píšete to probíhá. Akorát teď mě zaráží, že tř. učitel je na škole v přírodě ze které se vrací až za týden, ale stejně škola trvá na podepsání prázdného IVP. A šlo mě právě o to, že přece musím vedět co podepisuji a jako rodič na to mám právo? Protože pak si tam můžou dopsat co chtějí a můj podpis to ztvrdí.

Dobrý den. Veroniko, já bych prázdný formulář škole nepodepsala. Nikdo nemá právo nutit Vás k tomu. Naopak, trvala bych na tom, aby škola vyplnila IVP a předložila mi k podpisu a nahlédnutí až poté. Přece škola musí dát prostor rodičům, aby se chovali dle svého uvážení ve všech směrech. Ne je nutit dělat věci dle svého mínění a názoru. Když s něčím nesouhlasím, pak to nepodepisuji, protože nechci, aby můj podpis figuroval někde, kde jsem se k věci nemohla vyjádřit, ani si přečíst, co podepisuji. Sdělila bych škole své rozhodnutí, že nic takového nepodepíši. Jen můj názor.

cobrak*
hodnocení

0x

Dobrý den, nepomohlo by spojení se školním psychologem? Nebo tím Vaším?

veronika203*
hodnocení

V poradně jsme byli naposledy před 5 lety. Do této doby to fungovalo v celku dobře.. Jedině o co mě jde je, že na mě tlačí s podpisem když nevím co vlastně bych podepsala?

mici*
hodnocení

0x

Pak bych vyčkala do návratu třídního učitele a nic nepodepisovala, poté s ním celou záležitost konzultovala.

Obvykle rodičům dá dotazník právě třídní, který má být informován co a jak, nebo psycholog školy.

hodnocení

0x

Takový blbý nápad: co v dotazníku ty prázdné kolonky pešlivě proškrtat a ař pak ho podepsat? No, ona by to zsi byla spíš jen provokace a základ zlé krve, no ale na druhou stranu . podepsat bianko formulář?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]