Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám otázku.Jsem na osmiletém gymnáziu, v tercii. Příští rok bych ráda přestoupila na jiné, čtyřleté gymnázium. Musím dělat příjímací zkoušky, když už jsem je jednou dělala?
Záleží na tom. Pokud byste přestupovala už do "rozjetého" ročníku, tak by vás asi čekaly rozdílovky. Ale pokud už teď víte, že chcete přestoupit, podáte si standardně přihlášku a budete dělat přijímací zkoušku. Leda by vám udělila nová škola výjimku, a to pochybuju, že by udělala - nemá k tomu důvod. Takže já se domnívám, že zkoušku dělat budete, ale jak již řekl rádce přede mnou, zeptejte se na to ve škole, o niž máte zájem. (mimochodem já udělala totéž a procházela jsem standardním přijímacím řízením, i když jsem šla z tercie. To se psal ovšem rok 1995 ) Hodně štěstí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.