Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kvadratické rovnice a nerovnice s abs. hodnot

Od: mikikus* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, prosím pomozte, potřeboval bych poradit postup příkladu 1.a), ať dělám co dělám nemohu se dopočítat správného výsledku. Ostatní příklady mi vychází.

Příklad přikládám jako fotku...

(x+2)*-2 Ix+1I+1=0

x*+4x+4+2x+2+1=0

x*+6x+7=0

x*+4x+4-2x-2+1=0

x*+4x+5=0

x1=...

x2=...

x1=-1,585...

x2=-4,414...

*=na druhou

PŘEDEM DĚKUJI ZA RADU.

doplněno 09.05.12 18:44:

VYŘEŠENO, chyba na straně zadání :)

Kvadratické rovnice a nerovnice s abs. hodnot

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nedivím se, že se nemůžete dopočítat "správného" výsledku; výsledek na fotografii je špatně (kontroloval jsem to zpaměti, tak doufám, že jsem se nemýlil, zkuste si ty "kořeny" dosadit sám). Navíc váš postup je trochu nepřesně (spíše neúplně) zapsán; konkrétně nepíšete, pro která x která rovnice platí, ale pokud toto doplníte, máte výsledek správně. Osobně bych typoval, že chyba je spíš přímo v zadání než ve výsledku, a že příklad má začínat .(x+1)² - ...

(Jen na okraj: druhou mocninu je zdejší editor schopen zapsat.)

mikikus*
hodnocení

Děkuji mnohokrát, mě se to nechtělo všechno přepisovat (ty kořeny...), vyšlo mi to v des. čísle a výsledek který je uvedený na okraji jsem považoval za správný (je ze kript) a tak jsem se obrátil o pomoc, ale pokud je tedy výsledek na fotu špatně, tak už v tom nemám problém, kořen bude v desetiném čísle a jeto. Děkuji. M.

mikikus*
hodnocení

respektivě výsledku

doplněno 09.05.12 18:44:

chyba je na straně výsledku v zadání

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]