Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dálkové studium SŠ

Od: rikky3* odpovědí: 4 změna:

Mám takový dotaz,jako mladý jsem na školu kašlal,pak jsem dělal práci,která mě finančně uspokojovala,a vzdělání jsem nějak neřešil.Mám 2 výuční listy,ten druhý jsem si dodělal při rekvalifikaci,ale dneska je to docela málo,když to tak kolikrát čtu na netu,tak dneska chtějí pomalu maturitu i u uklízečky!Tak bych se chtěl zeptat,jestli ve svých 42-ti letech mám zkusit dálkové studium střední školy.Hloupý nejsem,test IQ-123.Jde mi o poznatky lidí přibližně v mé věkové skupině co už studují,nebo studovali!*palec*

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzejna
hodnocení

0x

Ahoj. Byla jsem na tom podobně. Na školu jsem se vykašlala hned po vyučení a dlouhých deset let mi trvalo, se zase rozhoupat a začít. Letos maturuji. Studovat je náročné, ještě při praci a s mrňousema, ale jsem ráda, že jsem do toho ve 30 letech šla. Nejstarší paní v naší třídě bylo letos 50 let! A studium bylo dálkové na logistické SŠ, obor Podnikání, jednou týdně v pátek, na 7 hodin, každého půl roku přezkoušení ze všech (cca 10) předmětů. Tak do toho určitě jdi, já si už podala přihlášku i na VŠ :)

rikky3*
hodnocení

Ahoj,díky za odpověď,chtěl bych s tím začít příští rok,protože momentálně mám takovou práci,která by mě to neumožňovala,takže to chci během roku nějak vyřešit a konečně začít.Hlavně už je asi i pozdě,i kdybych chtěl tento rok.Ptal jsem se záměrně,protože přeci jen v tomto věku začít studovat může být náročné,hlavně z důvodu velkého časového odstupu,kdy člověk chodil do školy,a také z toho,aby na mě ostatní nekoukali jako na exota!Přeci jen v tomto věku asi moc studentů nebude!Nechci tě nějak otravovat,ještě se tě chci zeptat,jakou školu navštěvuješ?Je to v Praze?Eventuelně jestli by jsi mi nemohla doporučit nějaké školy!Četl jsem i různé recenze a některé školy,co jsem měl i vybrané,tak nic moc!Mám zájem i o stejný obor-"Podnikání",nejlépe v Praze.Děkuji moc za odpověď,a držím palce u maturity*ua*Richard

doctor
hodnocení

0x

...také jsem zběhnul ze studií a přestoupil na tehdy SOU a vyučil se řemeslu, zaplať pánbůh za to.

Jsem přibližně stejně starý jako vy, a tak si jistě pamatujete, jaké nároky byli kladeny na tehdejší žáky. Neexistovalo, aby někdo se čtyřkami na ZŠ šel studovat střední. SŠ byli pouze pro jedničkáře a dvojkaře, ten kdo měl trojky vybíral učńák a kdo čtyřky, bral, co zbylo ( zedník, horník ). Tolik minulost.

Dnes studuje každý. Čtyřky, pětky...nevadí, žáků je zoufale málo a školy berou vše. Stát přece platí za kusy. Tím se vzdělání mírně řečeno poněkud znehodnotilo. Maturitu prostě udělá i ten, kdo by se před rokem devadesát ani nevyučil. A to je fakt...

Z toho vyplývá, že vzdělání nerovná se inteligence, potažmo nějaká schopnost. Bohužel vzdělání otvírá vrátka...

Já osobně zatím vystřídal čtyři zaměstnavatele a vždy, tedy v prvích třech případech, se postupně vypracoval na místo, kde bylo tabulkově požadováno SŠ vzdělání. Polepšil jsem si, ne pro to vzdělání, ale pravděpodobně při vší skromnosti, pro určité schopnosti. U mého současného zaměstnavatele jsem nastupoval už s ukončeným SŠ vzděláním ( SPŠ strojní ) a hned šlo vše poněkud rychleji... dnes pracuji jako TŘ a moji podřízení jsou i osoby s VŠ vzděláním... VŠ zatím nestuduji a to pouze z časových důvodů.

Dálkové studium SŠ sice trvá tři roky ale uteče to jako voda... Nás začínalo 36 s věkovým rozpětím 20 - 52 let. Většinou tedy ti mladší. Někdo odešel sám, někdo byl vyhozen pro neuspokojivé studijní výsledky. Dokončilo nás devět. Jedoduché to nebylo, ale zvládnout se dá vše.

Takže za mne, zkuste to a hlavně vydržte. Určitě se vám to do budoucna vyplatí.

dzejna
hodnocení

0x

Studuji jsem v Karlových Varech - v Dalovicích. Škola je myslím výukou logistiky dost známá. Obor podnikání se otevírá skoro na každé škole. U mě bylo důležité, kdy a jak často se chodí do školy. Vůbec se mi nezdálo, že by dali maturitu každému, i zkoušky každé pololetí byly dost náročné. Byli jsme dost snaživá třída a tak nás z 30 v prváku pustili k maturitě 26. Opravdu jsme makali. Mám za sebou písemky z NJ a češtiny a vůbec to nebylo lehké. Nejsem žádnej šprt, spíš průměr. Tak přeji dobrý výběr školy a klidně zkus ještě vybrat letos, když mají volno a splníš podmínky, tak tě vezmou. Ve Varech byla podmínka průměr z posledního roku učiliště do 2,3 nebo tak nějak. A utíká to rychle. Než se naděješ, máš maturu před sebou. A vůbec neměj strach z věku, u nás byla většina přes 35 let. Tak držím palce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]