Nejste přihlášen/a.
Dobrý den potřebuji vysvětlit : V matematice jsme právě začali brát kosinus sinus a tangens a já nikdy nevím kdy mám jakou funkci použít ...pradte mi prosím
No jedině si musíš pamatovat, co je co. Sinus je, v podstatě, poměr protilehlé odvěsny k přeponě, takže když znáš jednu z těchto veličin a potřebuješ znát druhou, sajneš po sinu. A tak podobně. (To je základ; v sofistikovanějších úlohách to třeba bude složitější-třeba použidí kkosínové věty- ale základ je tohle.)
Prosila bych ujasnění, jsi tedy na ZŠ a berete základní sin, cos, tg, cotg v pravouhlém trojuhelníku.
Pokud je to tak, jedná se o počítání úhlů.
Na začátku úlohy dostaneš zadané nějaké strany a úkol, ve kterém vypočítat jakýsi úhel, řekněme alfa.
No a pak jsou jen ty základní vzorce, které použiješ, podle toho, co máš zadané:
sinus alfa = protilehlá strana na úhel alfa / přeponě
kosinus alfa = přilehlá strana na úhel alfa/ přeponě
tangens alfa= protilehlá strana na úhel alfa / přilehlé straně alfa
cotg. alfa= přilehlá / protilehlé
...a podle toho co máš zadané za strany, využiješ dané funkce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.