Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Němčina vs. Ruština

Od: zuzulinek* odpovědí: 16 změna:

Zdravím, chci se zeptat.. Ve škole si vybíráme druhý jazyk a já bych potřebovala poradit. Co myslíte? Němčinu nebo ruštinu? Už se učím angličtinu a ta mě moc baví. Vůbec nevím jaký jazyk je výhodnější. Asi bych radši němčinu,ale chci znát váš názor. Předem děkuji!

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

askmenow*
hodnocení

2x

Já bych šla do ruštiny. do budoucna jich tu bude víc a víc, takže je velmi pravděpodobné, že se s nimi např. při práci setkáte.

hodnocení

2x

Jenom můj poznatek. Bude mi 45 a ve škole sme se učili jenom rusky. Když sem byl na cestách ve francii, španělsku a německu sem se při problémech domluvil ruštinou i ve špitále. Tenkrát sem si říkal že aspoň k něčemu to bylo dobrý. Dneska je ruština opět světovej jazyk.

doplněno 06.05.12 12:44:

Možná budeme za pár let potřebovat čínštinu.*nevi*

kjanik112*
hodnocení

1x

Ruštinu jsme se učili roky ve škole-v životě jsem ji nepotřeboval. Němčinu jsem vemi uplatnil. Je sice těžší, než ruština, ale pro nás mnohem potřebnější. Mimochodem už K.H. Borovský říkal, že Slované se mezi sebou nejlépe domluví po německu, ( Platí dodnes).

hodnocení

1x

Znalost obou jazyků je dnes a v budoucnu bude užitečná. Takže neuděláš žádnou velkou chybu, ať už si vybereš kterýkoliv z nich. Na učení je pro naše české - slovanské ucho rozhodně snadnější ruština. Pokud bydlíš někde u hranic s Rakouskem nebo Německem, je pravděpodobné, že výuka němčiny bude o něco intenzivnější. Příhraniční školy prý organizují všelijaké výměnné pobyty, výlety atd.

Já bych se za této situace hodně zajímala, kdo bude jazyky učit. A vybrala bych si podle lepšího učitele. Jenže tady je problém - kvalitu učitele často člověk ocení a docení až v dospělosti.

joshua*
hodnocení

1x

Rozhodně bych šel do němčiny. Prarodiče i rodiče mi vždy říkali, ať se hlavně neučím rusky protože to v životě nevyužili. Taková situace platí i dnes. Možná se němčina dost plete s angličtinou ale je to mnohem výhodnější umět jazyk který využiješ. Např. při dovolené v Itálii jsem se nejlíp domluvil německy - nglicky umělo pár lidí.

kjanik112*

To je pravda. Miliony zahraničních dělníků prošlo od let 50.tých Německem. Italové, Balkán, Turci, Řekové...

Doporučil bych němčinu.

fiik*
hodnocení

0x

No řeknu to tak nemčina se ti bude plíst hodně s Angličtinou ( já učitelkám psával s němčině anglické písemky a naopak) němičina je težší na pády a všecko okolo a má hrubou výslovnost já osobně bych by pro rušitnu (krásný jazyk) ruština má sice 6 pádu ale zdá si mi lehčí než němčina... Osobně bych šel do ruštiny a pak do delší době do němčiny...

hodnocení

0x

NJ je nejrozsirenejsi jazyk na zapad od Ukrajiny. Zalezi, jestli minite v budoucnu obchodovat s Ruskem. Jestli ne, tak NJ.

figurek*
hodnocení

0x

Já bych asi zvolil němčinu, protože máme německy mluvící sousedy, německé TV programy na satelitu a němčina je jazyk obchodníků. Tu uplatníte vždycky a můžete být bez obav, nebude se vám plést s angličtinou.

jumba
hodnocení

0x

Když nemáte možnost si vybrat z více jazyků, tak bych bral ruštinu. Angličtinu už se učíte a domluvíte se s ní snad všude i v německu. Ale ruština začína frčet zase.

hodnocení

0x

Já si myslím, že ruštinu. V celém světě se anglicky domluvíte. Kromě východu. Tam platí ruština. :D A kdopak ví, co bude za pár let, kdo bude potřebovat znalosti člověka, který umí rusky. I v Německu a Anglii.;)

jokr

I am sorry, ale každý jenom trochu vzdělaný Rus vládne angličtinou..., případně francouzštinou...

jokr
hodnocení

0x

Bývával jsem kdysi považován za odborníka v oboru vzdělávání dospělých a zde jsem náhodně, nicméně Vám doporučuji ujasnit si následující:
- angličtina pro obchod, němčina pro evropský turismus, ruština rovněž pro obchod s ruským partnerem (všichni snad nejsou mafiáni a je to trh jak hrom).
Doporučuji dále obecnou psychologii, věnujte se nonverbální komunikaci... Je dobré vědět, co se Vašemu protějšku děje v lebce, ale říkat mu o tom nebudeme, že ne...
Z přetažení mozkovny strach nemějte, HÁZEJTE TO DO SEBE VIDLEMI!, ona si s tím hlava poradí, nebojte :)
Tož hodně úspěchů...

jokr

Pouze doplním, učíte se proživot, pro práci či pro zábavu a volný čas. Odpovědět si musíte sama... Jakási moudrá kniha vypráví příběh o učenci, kterého převážel převozník přes rozbouřenou řeku. Tázal se prý převozníka jestli umí to, jestli umí tohle... Převozník odpovídal vždy, že neumí. Tak to jste ztratil 2/3 života... Jenomže řeka byla opravdu rozvodněná a převozník se ptá učence, jestli umí plavat. Učenec říká, že neumí. To jste ztratil celý život... Tak asi votomtoje...

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Já umím docela dobře anglicky, na střední škole jsem se učila francouzsky a na VŠ rusky. Teď bydlíme 10km od německých hranic a hluču hlavou o zeď, že jsem si nedala němčinu :) *zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]