Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
ráda bych se zeptala na něco, co mě ve škole (SŠ) celkem zaskočilo. Minulý týden nám učitel řekl, že o 7. hodině nemá čas (potřebuje si zařídit něco osobního) a proto chce tuto hodinu přendat na ráno. Tato hodina tedy začínala v 6.55 hod. Učitel bydlí blízko školy a proto je ve škole již od půl sedmé, ale většina lidí ve třídě musela kvůli jeho "problému" jet vlakem již ve čtyři hodiny ráno, někdo i dříve. Ráda bych tedy věděla zda ve škole existuje něco jako "nultá hodina".
Děkuji
2x
Nultá se jí říká jen proto, že za první považujete tu od 8h ale na spoustě škol i základních se třeba 2x týdně začíná v 7h. Když jsem jezdila do školy Vyškov-Brno nikdo se mě neptal jak se tam dostanu na 7 ráno nebo kde chodím dvě hodiny než jede autobus zpět. Až budete jezdit do práce taky to nebude nikoho zajímat v kolik musíte vstávat.
2x
Mívala jsem kdysi nultou hodinu pravidelně... Takže existuje.
Zkuste ale učiteli vysvětlit, jak moc komplikované to pro vás je s dopravou, třeba se nalezne jiné řešení. Normálně, slušně za ním zajděte, řekněte, že chápete, že on to potřebuje změnit, ale že byste ho prosili, aby zvážil nějaký jiný den a hodinu, protože z té a té vesnice jezdí vlaky v tolik a tolik a že je to pro vás skutečně komplikace... za zkoušku nic nedáte a určitě je to lepší řešení, než jen hudrování za jeho zády, o kterém stejně bude vědět ![]()
0x
Ano, existuje a v některých rozvrzích je pevně zakotvená. Často se využívá třeba pro laboratorní práce. My měli třeba letos na sedm ob týden podle rozvrhu a občas i navíc, protože v maturitním ročníku se nám snažili hodiny přesouvat, ay neodpadaly.
Pokud by to chtěl příště, zkuste mu to slušně vysvětlit a navrhnout jiný, třeba odpolední termín, nebo si zkusit hodinu prohodit s jinou, jejíž učitel má v danou chvíli čas.
Třeba když naše matikářka potřebovala 7. hodinu k doktorovi, přesunula se nám matika na třetí hodinu a třetí hodinu (fyziku) jsme měli poslední hodinu.
Je to o domluvě. ![]()
0x
Ano, nultá hodina existuje a díkybohu, že u nás ve škole není zavedená
. Bratr, na Arcibiskupském gymplu, má od sexty několikrát týdně nultou hodinu, a pak ještě třeba "normálních" deset hodin. To bych v tý škole fakt nevydržela. Takže jedna hodina je ještě dobrá
. Jak psal kolega, je to o domluvě.
0x
Zdravím,
já, co navštěvuji jedno nejmenované všeobecné (jazykové) gymnázium, jsem obeznámena s tzv. nultou hodinou - nejsem si jista, zda se jedná o pravidlo zanesené ve školním řádu, ale v maturitním ročníku mají u nás studenti tělesnou výchovu právě před osmou hodinou ranní. Vybírájí si z tělesných činností, sportů a ty konají týdně právě ráno před začátkem vyučování.
0x
Nulté hodiny jsou někde uplně běžné. My také máme 2x v týdnu nultou TV a pak tam dále třeba trůníme ještě dalších x hodin. Ale holky to nemají. Ony mají TV pokaždé odpoledne, ale my zase jdeme dom. Já bych klidně chodil do školy na 6 hodinu, ale abych měl pak odpoledne volno. Musel bych stále stávat ve 4.30 hod , ale stejně ráno se moc nic nedá dělat. Když nemám nultou hodinu tak stávám stejně v 5.30hod. Tak ta hodina by už nevadila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.