Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Souhlas rodičů k přestupu na jinou školu?

Od: evangelist* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,chtěla bych přestoupit z gymnázia (3.roč.)na soukromou školu-také gymnázium.Mtka mi to ovšem nechce dovolit ani za předpokladu,že bych si školné platila.Potřebuji asi souhlas rodičů,když je mi 18 až 8.dubna?Děkuju

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martini*
hodnocení

2x

Tak to s ní víc prober, jaké máš problémy a proč to chceš, ale musí to být v klidu, ať vidí, že už si o takové věci jsi schopná rozhodnout sama a podepíše to. Když půjdeš proti ní, tak ničeho asi nedosáhneš. Ale do tvé situace nevidím.

evangelist*
hodnocení

martin:když my už jsme to probíraly stokrát,ale ona je smou školou spokojená,jí vyhovuje.Je prostě komplikovaná:((takže písemný souhlas potřebuju,že..

simasonka*
hodnocení

2x

Urcite souhlas potrebuje.Az ti bude 18, tak by jsi ve skole mela podepisovat papir jestli budou za tebe stale zodpovedny rodice nebo ty sama.PAk ani na rodicovske schuzky by nemeli chodit.Myslim si, ze pokud to do 18 vydrzis a pak prestoupis, tak budes mit doma chvili peklo.Dokud mame neukazes, ze to byla spravna vec.Z jakeho duvodu chces prestupovat?Vidina platit skolne neni nijak pekna.Taky jsem chodila na soukromou skolu.Asi si mama mysli, ze platit skolne je zbytecne, kdyz je ta skola i statni.

evangelist*
hodnocení

nerozumím si s děckama,učitelé mě nemusí,budu mít neklas a je to tma strašně těžké,odchází odtamtud moc děcek.na té soukromce mám tři kamarádky v mém věkua jsou moc spokojené,byla bych i s nimi ve třídě ato je hned o něčem jiném.Řekla mi,že nechce aby bylo po mém..

simasonka*

Treba az opravdu prijdes s tim, ze jsi neklasif. tak to teprve pochopi.Ale vazne - zadny gympl neni jednoduchy.Teda zadna skola neni jednoducha.I kdyz ti tohle rikaji kamaradky, tak to tak nakonec vubec nemusi byt.Taky tam nemusis deckam ani ucitelum padnout do oka a pak budes prestupovat znova?yslim, ze mama nechce aby jsi prestupovala kvuli tomu, ze je to soukroma skola a ze se mnusi platit.Ma zrejme obavy z toho, aby te opravdu financne zajistila.Tohle tema jsme taky resili - fińancovani soukrome skoly.

evangelist*
hodnocení

Už jsem s tím přišla a nezajímá jí to.N a soukromou školu už jsem chodila a s učiteli i s děckama se scházíme pořád.Finance opravdu problém nejsou,mám celoroční brigádu:)a od základky se kromě jídla a bytu financuju sama.Ty kamarádky co mi to řekly přestoupily se stejné školy jako já právě na tu soukromku.:)

martini*
hodnocení

0x

Taky si třeba tvoje mamka myslí, že bys neměla před problémy utíkat, chce třeba aby sis sama zlepšila situaci ve škole, prospěch, i vztahy. Je to těžké, někteří učitelé si člověka zaškatulkují a nepolepšíš se, i když chceš :) Musíš asi sama zvážit, jak moc je to vážné, jestli budeš mít doma klid, tuhle školu doděláš co nejlíp to půjde a kamarádky budeš mít jinde a užiješ si je o volnu nebo jestli půjdeš proti mámě, budeš mít třeba starosti s penězi, ale kámošky na blízku. Napiš si na papír plusy a minusy ke každé variantě a promysli to. Záleží taky v kterém jsi ročníku. Rozhodně gympl dodělej, i kdyby jsi zůstala jen s ním, budeš mít lepší pozici na trhu práce. Tak se drž!

evangelist*
hodnocení

jo,to mi řekla.Jenže já už to opravdu nezvládám.Začla jsem brát i antidepresiva a jsem věčně nemocná a to jsem nikdy nebývala,do školy jsem se vždycky těšila a ten pocit mi chybí.Navíc je to biskupský gympl a ty jejich způsoby miopravdu nevyhovují i přesto,že jsem sama věřící...

martini*
hodnocení

0x

Tak to tě hele úplně chápu, jestli jsi viděla Vratný lahve, tak si vzpomeň na Svěráka, jak tam říká: Tady já už bych nebyl šťastnej. Když seš si jistá, tak udělej všechno pro to, abys přestoupila. Pořád myslím, že bys ale měla zkusit mamku nějak hezky ukecat, co jí vzít někam na kafe nebo tak, nebude tam vyvádět a pěkně tě vyslechne:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]