Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam mám jít?

Od: markitanka98 odpovědí: 18 změna:

Chtěla sem se zeptat na jakou školu by mě vzali s průměrem 1,5. Chtěla jsem jít na pedagogickou školu. Bohužel ve škole probíhali testy na jakou školu bych se hodila a paní mi řekla na kadeřnici nebo kosmetičku. Není to s mým průměrem škoda? Chodím sice do osmé třídy takže mám na rozmýšlení škol dost času, ale já bych se chtěla rozhodnout už teď.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Proboha,která paní ti tuto hloupost řekla?!S tvým průměrem máš jednoznačně na střední,potažmo VŠ..ale to bys přece měla vědět sama,takže šupky,dupky na pajďáček,když tolik chceš,a talentovky,jak již řekla Martina,jsou přesně takové.Ale,jak tak koukám,nemáš problémy s ČJ?
markitanka98
hodnocení

Z českého jazyka mám 2. Problémy mi nedělá.

Tak se mrkni,ve tvém dotazu je jedna velká hrubka;)

markitanka98
hodnocení

JJ všimla sem si...chyba se občas stane :(

mati*
hodnocení

3x

Vůbec ji neposlouchej :) Podobnou věc řekl moji matce pedagogický poradce. Tenkrát se zařekla, že na zdravku nepůjde a skončila na učilišti. Dodne toho lituje. Takže jdi si za svým snem a na tyhle řeči určitě nedej. :) Dodnes slyším od našich učitelů- a to jsem na gymnáziu, jaké předměty jim nešli a co měli třeba za známky a dost se divíme. Pokud chceš na pajdák běž. Jsou to jen jejich vychytralé řeči. Akorát člověka ještě víc zmatou, znají tě jen z hloupého papíru a tobě jako o osobě neví třeba vůbec nic. Navíc základka je jedna věc, ale potom se už orientuješ na obor, který tě přímo baví... A známky nejsou až tak všechno. Můžeš mít trojky a přitom vědět o určité věci víc než kdejaký jedničkář. :)

markitanka98
hodnocení

Ta paní z té poradny mě docela překvapila. Sice mě baví česat, třeba mamku, malovat jí taky ale myslim si že mám na víc než na kadeřnici.

lidka*
hodnocení

2x

Myslím si, že by to byla škoda nezkusit střední školu. To doporučení se mi také nezdá. Snad bych ještě zvažovala ten peďák, protože učitelů je momentálně nadbytek, alespoň u nás těžko hledají místo. Dětí ubývá. Ale třeba si ještě své zájmy upřesníš. Je to v tomto věku těžké rozhodování. Ovšem je skutečně prima studovat to, co tě baví a později i v tom oboru pracovat. Procházej si stránky středních škol, jejich zaměření i uplatnění a možná to tak dopadne . . . . . *hej*

michalov*
hodnocení

1x

Paní chce aby si šla na kadeřnici,tatínek by chtěl na toto,maminka na ono,babička zase tamto,atd,atd...a ty chceš dělat učitelku.Takže? Je to jasné! Důležité je co chceš ty,protože svůj život žiješ jen ty. ;)

martinaa*
hodnocení

0x

A jak ti učitelka zdůvodnila to, že bys měla jít na kadeřnici nebo kosmetičku? To je tedy nesmysl... jak to poznala? Máš velmi dobrý průměr, na učiliště by tě byla opravdu škoda.

Pokud tě to táhne na pajdák, klidně na něj běž, na učitelku nedej. Pokud ti jde čeština a hudebka/výtvarka/tělocvik (pak volíš jeden z těchto k maturitě), a ještě tě to táhne k pedagogice, nevidím jediný důvod, proč to nezkusit.

Na pajdák se dělají mimo obecné testy většinou ještě talentovky právě z Tv, Vv a Hv:)

doplněno 01.05.12 16:48:

Jinak - učitelka ti může poradit, může říct svůj názor, ale rozhodnutí je na tobě:)

markitanka98
hodnocení

Ve škole jsme dělali testy. Dohlížela na to nějaká paní z poradny a ta mi to řekla že mám jít na kadeřnici a kosmetičku ( prý je to lepší učňák asi v netolicích) A z kosmetičky na VŠ pedagogickou do Berouna. Z jihočeského kraje docela dálka. Takže podle mě je blbost abych střední neudělala( na tu prý nemám) a výšší ano? Nechápu...

martinaa*

Z kosmetičky na VŠ pajdák? Nemáš na střední? Prosímtě, napiš mi snad kontakt na paní poradkyni, takovou slepici jsem dlouho neviděla... bože.žák, který je v póhodě na SŠ má, půjde na učňák a bude celý život litovat.

Zapomeň, že ta paní u vás na škole někdy byla, protože ta je zcela mimo, a nejhorší je, že její "rady" můžou docela ublížit, pokud se jich někdo chytí.

Na SŠ se svým průměrem určitě máš. Jen pozor, na pajdáku jme měli zvlášť ještě přijímačky z češtiny a literatury, na tu se klade celkem velký důraz.

markitanka98
hodnocení

Možná blbá sem, ale podle mýho logickýho uvažování je to blbost. Z nákýho lepšího učňáku na Vš. BLBOST!

askmenow*

Z učňáku jít na VŠ nejde. Je potřeba maturita. Takže Leda 3 roky učňák + 2 roky nástavba a pak až VŠ.

Podotýkám ale, že jsou i střední, kde je Kosmetička rovnou jako obor maturitní! Nemyslela poradkyně toto?!?

Jinak ale klidně jdi na školu, na kterou chceš. Nemá cenu dělat ěnco, co tě nebaví. Známky nemáš tak zlé.

buss
hodnocení

0x

Znáš toto? Na jakou školu půjdeš? No rodiče se ještě nedohodli.

hodnocení

0x

Na testy se vykasli.

eulalie*
hodnocení

0x

Probůh, co to bylo za babu a testy, že ti s průměrem 1,5 doporučili jít na kosmetičku či kadeřnici? Vybodni se na ně a jdi za svým snem. Chceš jít na pedagogickou školu, tak se tam přihlaš, a když ji nebudeš flákat, tak ji zvládneš levou zadní a pak i tu výšku.

fran
hodnocení

0x

Kosmetičky a kadeřnice vydělávají na živnosťák. Pokud mají do začátků mecenáše na zařízení prostory pro "firmu", vydělají si. Vc než učitelky a s možná menší námahou. Jistota je určitě cokoli středního s maturitou a pokud vydrží průměr i tam, tak je na různých VŠ pedagogické zaměření pro učení na vyšším stupni...Ta poradkyně byla lehce nevědomá nebo asi skoupá na info;).

hodnocení

0x

I když máš velice pěkný průměr, nezapomeň na češtinu: Testy PROBÍHALY, ale neprobíhali.

Kosmetička je dnes velice žádané povolání, co by za to některá děvčata dala. Ale pokud máš zájem o SPgŠ, dělala jsem ji. Musíš nějak inklinovat k dětem, nesmí Ti být protivné, rozbulené, nepříjemné apod. Měla bys je umět zabavit, něco pro ně vymyslet zajímavého. Velké plus je, pokud hraješ na nějaký nástroj - ideálně kytara, zobcová flétna či klavír.

Na SPgŠ jsme dělaly talentovky. HV - zpěv lidové písně bez doprovodu, intonace, opakování zahrané části skladby. VV - kresba uhlem či hrudkou /nádobu/, TV - naučit se a předvést pak připravenou sestavu - v ní stojky, hvězdy, kotouly vpřed i vzad, recitace básně, číst pohádku jakoby dětem, aby je to zaujalo. Už si to všechno nepamatuji. Pokud zvládneš talentovky, přijdou normální přijímačky a tam bude i ta ČEŠTINA. Tak bacha na ni.

Zkus to, proč ne. I když mám ten pocit, že všechny dětičky už nejsou ta milá poupátka, která jsem vychovávala před 35 lety. Ale pokud Tě to baví, není důvod to nezkusit. Aspoň si nebudeš jednou vyčítat, že jsi pro to nic neudělala. Hodně štěstí. *placni*Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]