Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
zdravím. Potřebovala bych zkontrolovat tohle cvičení, je to německy. Hlavně to einander a předložky. Díky moc. Zdraví Anzionka.
Druhou větu bych napsal jinak. Nesedí mi tam slovo "einander".
Sie sehen sich jeden Tag im Buiro
Další chyba: Sie haben sich schon eneinander gewoent. (gewoenen je špatně).
Annika und Thomas kennen sich schon seit Ihrem (tady patří velké I; já bych řekl spíše Ihnen) 10. Lebensjahr.
Sie haben miteinander in der Grundschule kennengelernt.
Sven und Daniela sind ehrlich. Sie glauben einfach aneinander. (vypadá to jako jazykolam a němec by to tak asi neřekl)
Mittwochs se píše s velkým M.
Sie aergern sich im Moment uibereinander. (tady bach dal gegeneinander nebo miteinander - ale je to pouze můj zvukový pocit z věty)
Deshalb siezen Sie sich.
Pokud v každé větě musí být použité slovo einander s nějakou předložkou, tak s tím ti nepomůžu. Do některých vět mi to prostě nepasuje.
Sie haben einander in der Schule kennengelernt. (jemanden kennenlernen - bez mit)
Sie aergern sich im Moment miteinander.
Deshalb siezen sie sich. (oni)
doplněno 04.06.12 17:42:Der Mitwoch = středa podstatné jméno, píše se s velkým M.
Mitwochs = každou středu (nebo každý týden ve středu) příslovce, píše s malým M (velké pouze na začátku věty)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.