Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontrola německého cvičení

Od: anzionka® odpovědí: 5 změna:

Ahoj,

zdravím. Potřebovala bych zkontrolovat tohle cvičení, je to německy. Hlavně to einander a předložky. Díky moc. Zdraví Anzionka.

Kontrola německého cvičení

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

poiu*
hodnocení

0x

Zdravím, rád bych Vám opět pomohl, ale němčina je pro mě "španělská vesnice". *nevi*

hodnocení

Díky za reakci, třeba se ozve někdo, kdo umí německy. Já sice umím, ale ne tak dobře, proto jsem požádala o kontrolu.

hodnocení

0x

Druhou větu bych napsal jinak. Nesedí mi tam slovo "einander".

Sie sehen sich jeden Tag im Buiro

Další chyba: Sie haben sich schon eneinander gewoent. (gewoenen je špatně).

Annika und Thomas kennen sich schon seit Ihrem (tady patří velké I; já bych řekl spíše Ihnen) 10. Lebensjahr.

Sie haben miteinander in der Grundschule kennengelernt.

Sven und Daniela sind ehrlich. Sie glauben einfach aneinander. (vypadá to jako jazykolam a němec by to tak asi neřekl)

Mittwochs se píše s velkým M.

Sie aergern sich im Moment uibereinander. (tady bach dal gegeneinander nebo miteinander - ale je to pouze můj zvukový pocit z věty)

Deshalb siezen Sie sich.

Pokud v každé větě musí být použité slovo einander s nějakou předložkou, tak s tím ti nepomůžu. Do některých vět mi to prostě nepasuje.

iz*

Sie haben einander in der Schule kennengelernt. (jemanden kennenlernen - bez mit)

Sie aergern sich im Moment miteinander.

Deshalb siezen sie sich. (oni)

doplněno 04.06.12 17:42:

Der Mitwoch = středa podstatné jméno, píše se s velkým M.

Mitwochs = každou středu (nebo každý týden ve středu) příslovce, píše s malým M (velké pouze na začátku věty)

iz*
hodnocení

0x

Časová předložka seit (již/už) se nepoužívá ve spojení s schon.

Frau X und Her X leben seit 20 Jahren zusammen = Paní X a pan X spolu žijí již 20 let.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]