Nejste přihlášen/a.
Zdravím rádcové,
přeji pěkné pondělí. Nenašla by se tady nějaká dobrá duše, která by mi prošla mou seminární práci do dějepisu. Myslím jako překlepy apod. Má to 7 stran čistého textu, bez úvodu a závěru.
Byla bych vám moc vděčná. Díky za pomoc. Zdraví Anzionka.
Nechápu, jak se někdo může dobrovolně nabídnout... Dělat za někoho něco, co si má udělat sám a je líný jak veš to udělat, to je fakt síla... Nechcete ještě, aby za vás někdo jiný i vystudoval a pak vám dal diplom?...
Také nejsem pro, aby sem ostatní dávali zadání a jiní jim to vypracovávali, ale toto je zcela jiný případ. Slečna požádala o kontrolu práce z jazykového hlediska. Je lepší, aby se na text podíval ještě někdo jiný a s největší pravděpodobností najde nějaké nedostatky.
Tato práce se mi líbí, chyb tam bylo málo a většina pouze kosmetických. A navíc jsem se ještě něco dozvěděl. Takže proč ne?
Nechci obecně odsuzovat, třeba je tenhle případ jiný. Ale kontrolu práce z jazykového hlediska si jde jednoduše udělat tím, že si práci po sobě znova pozorně přečtu... Navíc v dnešní době dokáže spoustu chyb najít i Word samotný... Obávám se, že slečna něco málo stáhla z netu, pospojovala to a kontrolu jste jí ještě dělal Vy... Ale určitě to neberte jako něco vůči Vám - mě vadí ten přístup oné slečny...
Většinu chyb kontrola pravopisu ve Wordu najde, ale některé ne (samozřejmě třeba jiný pád u podstatných jmen), a naopak některé chyby toleruje či je sám dělá.
Nevím, třeba to neumím odhadnout, ale práce mi přijde psaná vlastními slovy, ne jen zkopírování z netu. Je pravda, že když jsem studoval já, tak jsem neměl internet, informace jsem hledal pouze v knihách a kontroloval si to po sobě sám, ale je holt jiná doba.
Já jsem si práci po sobě samozřejmě přečetla, ale je známo, že člověk po nějaké době své chyby nevidí. Tutíž je lepší, když si to přečte někdo jiný. Word samotný tedy moc chyb nenajde. A k tomu stáhnutí z webu, je to seminární práce, ne nějaký referát. Tutíž tam musím mít jak knižní zdroje, tak internetové. V žádném případě nesmí jít o něco opsaného či staženého. Nedělejte prosím ukvapené úsudky, pokud nevíte, o co jde.
Je to věc názoru, pokud nechcete pomoci nepomáhejte. Jsem ráda, že @poiu na mě udělala čas a práci pro kontrolu přečetla.
Ten, kdo dlouhodobě sleduje příspěvky s nickem anzionka, ví, že se jedná o pracovitou dámu, která se ke svému studiu ztaví odpovědně rozhodně není "líná jak veš". Sám jsem sem tam něco napsal a vím, že nezávislý pohled je k nezaplacení; kdyby se byl již nenabídl poiu, byl bych v tomto případě taky ochoten.
doplněno 01.05.12 12:54:ke svému studiu ztaví ... nechtěný důkaz vhodnosti kontroly. (I když tohle bych byl zvládl sám, kdybych si to po sobě přečetl.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.