Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příklad na TSP- numerické myšlení

Od: ellin* odpovědí: 2 změna:

Ahoj, zrovna si zkouším TSP, zajímalo by zda je zde někdo, kdo by mi mohl vysvětlit jak mám počítat tenhle příklad. Správná odpověď je za d) 2. Potřebovala bych postup nebo nějaké vysvětlení jak postupovat. Děkuji všem... ;)

Příklad na TSP- numerické myšlení

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

3x

Na tom není nic těžkého, stačí "kosočtverec a" brát jako funkci f(a). f(a) = (a - 2) / (2a + 2).

Máte f(x + 1) = 0, tedy [(x + 1) - 2] / [2(x + 1) + 2] = 0, snadno zjistíte x.Pak jen do f(-2x) dosadíte to zjištěné x.

doplněno 27.04.12 23:40:

Možná vás může plést jenom to, že je v zadání slovo operace, i když se nejedná o klasickou binární operaci jako sčítání dvou čísel, násobení nebo mocnění, ale o operaci unární, jako jsou opačná hodnota (mínus před číslem) nebo negace.

ellin*
hodnocení

Máte pravdu, není to těžké... já už po tom celém dnu učení vidím všude komplikace a všechno se mi plete... Takhle to už chápu! ;) Děkuji mockrát.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]