Nejste přihlášen/a.
Jako podbody ke školní matuře mám tady následující:
chelatometrie
rektifikační kolona
chromatografie
klasifikace látek
Ve škole se tohle snad ani neprobíralo, tak nevím, co bych k tomu mohla říct, vlastně ani nevím, co to je. Mohl by mi někdo vysvětlit co to je za metody analytiky a případně doporučit zdroj, kde si to nastudovat? Připadá mi, že to je psáno moc složitě na stránkách, které jsem zatím našla.
Chelatometrie je analytická metoda,využívající vlastností látek,které jsou málo disociované a tvoří s některými kationty komplexy,a jsou nezjistitelné běžnými analytickými metodami.Jednou z používaných látek je dvojsodná sůl kyseliny etylendiaminotetraoctové,zvaná jednoduše Chelaton III.
Bod ekvivalence,tedy okamžik,kdy jsou všechny kationty převedeny do komplexu s chelatonem,se zjišťuje pomocí chelatometrických indikátorů.
Rektifikační kolona je destilační zařízení,které pomocí dělicích pater s kloboučky dokáže při destilaci směsi rozdělit látky podle bodu varu do jednotlivých frakcí.
Chromatografie je separační analytická metoda,využívající dělení součástí směsi organických látek mezi pevnou a mobilní absorpční fází.
Klasifikace látek,ale podle čeho?
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.