Nejste přihlášen/a.
Jako podbody ke školní matuře mám tady následující:
chelatometrie
rektifikační kolona
chromatografie
klasifikace látek
Ve škole se tohle snad ani neprobíralo, tak nevím, co bych k tomu mohla říct, vlastně ani nevím, co to je. Mohl by mi někdo vysvětlit co to je za metody analytiky a případně doporučit zdroj, kde si to nastudovat? Připadá mi, že to je psáno moc složitě na stránkách, které jsem zatím našla.
2x
Chelatometrie je analytická metoda,využívající vlastností látek,které jsou málo disociované a tvoří s některými kationty komplexy,a jsou nezjistitelné běžnými analytickými metodami.Jednou z používaných látek je dvojsodná sůl kyseliny etylendiaminotetraoctové,zvaná jednoduše Chelaton III.
Bod ekvivalence,tedy okamžik,kdy jsou všechny kationty převedeny do komplexu s chelatonem,se zjišťuje pomocí chelatometrických indikátorů.
Rektifikační kolona je destilační zařízení,které pomocí dělicích pater s kloboučky dokáže při destilaci směsi rozdělit látky podle bodu varu do jednotlivých frakcí.
Chromatografie je separační analytická metoda,využívající dělení součástí směsi organických látek mezi pevnou a mobilní absorpční fází.
Klasifikace látek,ale podle čeho?
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.