Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

HOLT nebo HOLD

Od: strejc® odpovědí: 4 změna:

Využívám okamžiku, kdy zde není v poslední době použito tohoto, jinak poměrně často frekventováného, slova (to abych se někoho nedotkl). Pište tedy s téčkem na konci - je to vlastně náhražka slůvka INU. Píšete-li na konci s déčkem, vypadá to velice směšně, protože se pak jedná o okázalý projev úcty či pocty (což v textu pak opravu vypadá přinejmenším podivně). Slovo hold má ještě i jiné významy, ale těmi se již není nyní nutno zabývat.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

aja13*
hodnocení

0x

Ano jsem tu krátce a né tak často jako ty(děkuji za upozornění).Ale za tu dobu mě některé tvé odpovědi (hledám to správné slovo,aby tě to zase nenaštvalo)No nechme toho, to se sem nehodí.A s tím sportem si to nepochopil.Jinak všem přeji hodně dobrých rad a děkuji za pomoc.Jsou to opravdu zdařilé stránky.

jabraka*

Naše milá AJA tu vzdala velký Hold stránkám poradny Poradte.cz. Bude to holt tím,že i strejc tomu dává mnoho času a sil.

JABRAKA

jarmik*
hodnocení

0x

Jedná se o německou částici "halt", kterou užívá hovorová čeština mj. v nářeční výslovnosti.

s tím mě napadla jedna věta z filmu: "Halt, každej víme (máme?) to svý"... pokud někdo chce, může z jakého je to filmu. Je český starší, nedávno běžel *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]