Nejste přihlášen/a.
Moc prosím o pomoc se slovní úlohou. Z 9 dívek 7 nemá němčinu a 1 nemá němčinu ani angličtinu(jiný jazyk ne). Kolik dívek má němčinu? Kolik angličtinu: Kolik oboje? Není mi z toho zadání jasné, zda mezi těch sedm, co nemá němčinu patří i ta, co nemá angličtinu a němčinu a vůbec jsem z toho zmatená. Moc děkuju s pomocí.
Mas pravdu, ze je to dost matouci.
Opsala si doslovne zadani?
Pokud je tam skutecne napsano:
Z 9 dívek 7 nemá němčinu a 1 nemá němčinu ani angličtinu...
...dulezite se mi zda ta spojka A. V tomto pripade by to vypadalo na to, ze je sedm divek bez nemciny a jedna dalsi bez nemciny i anglictiny.
V pripdade, ze by tam bylo napsano:
Z 9 dívek 7 nemá němčinu. 1 divka nema nemcinu ani anglictinu...
nebo
Z 9 dívek 7 nemá němčinu a zaroven 1 nemá němčinu ani angličtinu...
...pak bych se priklanel k tomu, ze ta divka patri mezi tech sedm.
Pokud je to ospano takhle spravne, pak bych ji zaradil zvlast. Tedy sedm bez nemciny plus jedna bez obojiho.
Uz jenom to, ze spojku A muzes zamenit slovem PLUS, nahrava tomuto reseni.
Navic recnik zacne mluvit o tom, ze existuje devet divek z nichz sedm nema nemcinu a jednaoboji...
Z hlediska matematiky jsou oba pripady zhruba stejne slozite,takze podle toho urcit spravne zadani asi taky nepujde.
V pripade, ze by stala zvlast, tak si ji od tech deviti odskrtnu a zbyva mi jedna na nemcinu a sedm na anglictinu. Zadny premysleni.
V pripade, ze patri mezi tech sedm, zbyvaji mi dve na nemcinu a divku si odskrtnu od tech sedmi a na anglictinu zbyde sest.
Rozhodnuti je na Tobe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.