Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
dostal jsem se na polygrafickou školu. Velice mě baví pracovat s photoshopem apod. . Bohužel na počítači zvládnu udělat i pěkné věci, ale když se mi dostane pod ruku papír s tužkou, je to horší. Pokud mám před sebou předlohu, zvládnu to alespoň cca opřekreslit, aby to trochu vypadalo k světu. Ale jinak sám z hlavy abych nakreslil nějakou výbornou postavu, či krajinu, to ne..
Chtěl bych jsem se zeptat, zda se dá naučit kreslit?Tedy - vše se dá, když se chce(tedy doufám ). Takže má otázka spíše zní jak- přihlásit se do nějakého kroužku, či si doma třeba na PC rozjet nějaké obrázky a zkoušet stále dokola překreslovat?
I do budoucna, pokud bych se chtěl tomuto oboru věnovat(pracovně), tak budu potřebovat umět alespoň trochu kreslit.. Je jasné, že ty výtvory nikdy nebudou takové, jako od talentovaných .
Velice rád bych jsem se naučil kreslit, jen nevím jak :/.
Mockrát díky za jakkékoliv rady
Je potřeba nakoupit si nejlevnější balicí papír, který připevníte na nějakou velkou tvrdou podložku, do ruky vezmete úhel do dlaně, ne jako tužku, ale v dlani, mezi palec a ukazováček a budete kteslit a kreslit a kreslit. Posadit se, nohy opřít vysoko a o kolena opřít desku s papírem. Až ruka začne dělat to, co oči vidí a mozek pamatuje. Zkoordinovat ruce s mozkem. Nekreslit blechy, nešudlit po milimetrech, ale rozmáchnout se, nebát se. Není problém na jeden papír nakreslit více věcí nebo papír vyhodit, Je možné, že z vás Vincent asi nebude, ale před spolužáky nebudete za tuleně, který má obě ruce levé.
Zkuste vzít úhel, plastickou gumu a hadr. Nakreslit, sjet hadrem, plastickou gumou vybrat lesky. A totéž znovu, na téměř stejné místo. Výtvor tak získá plastičnost a vás to začné bavit, protože zjistíte, že to jde.
Je to jen cvik, který treningem získáte. Na pc popracovat můžete vždycky, ale ruce, to je bezva věc.
Mě zaujalo kreslení pravou mozkovou hemisférou. Hodně lidí si to chválí a když srovnáte obrázky "před" a po kurzu, je to k neuvěření.
Zadejte do googlu "kreslení pravou hemisférou" a vyjede spousta odkazů...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.