Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
dostal jsem se na polygrafickou školu. Velice mě baví pracovat s photoshopem apod. . Bohužel na počítači zvládnu udělat i pěkné věci, ale když se mi dostane pod ruku papír s tužkou, je to horší. Pokud mám před sebou předlohu, zvládnu to alespoň cca opřekreslit, aby to trochu vypadalo k světu. Ale jinak sám z hlavy abych nakreslil nějakou výbornou postavu, či krajinu, to ne..
Chtěl bych jsem se zeptat, zda se dá naučit kreslit?Tedy - vše se dá, když se chce(tedy doufám
). Takže má otázka spíše zní jak- přihlásit se do nějakého kroužku, či si doma třeba na PC rozjet nějaké obrázky a zkoušet stále dokola překreslovat?
I do budoucna, pokud bych se chtěl tomuto oboru věnovat(pracovně), tak budu potřebovat umět alespoň trochu kreslit.. Je jasné, že ty výtvory nikdy nebudou takové, jako od talentovaných
.
Velice rád bych jsem se naučil kreslit, jen nevím jak :/.
Mockrát díky za jakkékoliv rady ![]()
Je potřeba nakoupit si nejlevnější balicí papír, který připevníte na nějakou velkou tvrdou podložku, do ruky vezmete úhel do dlaně, ne jako tužku, ale v dlani, mezi palec a ukazováček a budete kteslit a kreslit a kreslit. Posadit se, nohy opřít vysoko a o kolena opřít desku s papírem. Až ruka začne dělat to, co oči vidí a mozek pamatuje. Zkoordinovat ruce s mozkem. Nekreslit blechy, nešudlit po milimetrech, ale rozmáchnout se, nebát se. Není problém na jeden papír nakreslit více věcí nebo papír vyhodit,
Je možné, že z vás Vincent asi nebude, ale před spolužáky nebudete za tuleně, který má obě ruce levé.
Zkuste vzít úhel, plastickou gumu a hadr. Nakreslit, sjet hadrem, plastickou gumou vybrat lesky. A totéž znovu, na téměř stejné místo. Výtvor tak získá plastičnost a vás to začné bavit, protože zjistíte, že to jde.
Je to jen cvik, který treningem získáte. Na pc popracovat můžete vždycky, ale ruce, to je bezva věc.![]()
Mě zaujalo kreslení pravou mozkovou hemisférou. Hodně lidí si to chválí a když srovnáte obrázky "před" a po kurzu, je to k neuvěření.
Zadejte do googlu "kreslení pravou hemisférou" a vyjede spousta odkazů... ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.