Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to znamená? - zkoušky na gymnázium

Od: cotoynamena odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,
zítra dělám zkoušky na 6tileté gymnázium. Na stránkách školy mám pokyny, akorát nerozumím tomuto:
Kontrola prezence probíhá ve vestibulu od 7:30 do 7:50 hod.
Na tu kontrolu od 7:30 už tam mám být? Nebo co je to ta kontrola prezence?
Děkuji mockrát!
Dělám na gymnázium Budějovická v Praze, pro lepší přehled o čem mluvím ;).
gybu.cz/...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Budou kontrolovat, kdo přišel ke zkouškám. Nevím, při zkouškách nanečisto to bylo tak, že ve vestibulu školy byly stolky, kam si žáci chodili - nahlásili tam zástupci školy jméno, ten si je odškrtl v seznamu, dal jim evidenční číslo, pod kterým zkoušky dělali a poslal je do třídy, ve které pak zkoušky vykonávali. Rodiče už dovnitř nesměli (myslím, že to holka říkala, já s ní nebyla). Ty stolky jsou rozdělené podle abecedy podle příjmení žáka, alespoň na 8 letý gympl a už teď na webovkách visí, k jakému stolku které písmeno patří.

Nevím, jak to bude u zkoušek naostro, holka jde až v úterý a já instrukce ještě nečetla *hi*, ale na gymplu, který bude zkoušet už zítra, tak tam chtějí přinést i pozvánku k přijímačkám + doklad totožnosti dítěte (průkaz, kde je jméno + příjmení + datum narození + foto - stačí jim legitka na autobus, holka si bere pas). Jestli to samé chtějí i na Budějovickou, to jsem fakt zatím nekoukala, ale holka si to pro jistotu bude brát taky.

Jinak pokud prezentace je od 7:30-7:50, tak to znamená že v tomto časovém rozmezí je nutné se přihlásit u stolku. Pokud přijdete přesně na čas, nejspíš budete stát frontu, zas na druhou stranu pokud byste přišel až ke konci, nemusíte se stihnout včas zaregistrovat *nevi*

doplněno 22.04.12 12:50:

Jo, a přeji hodně štěstí u přijímaček *slunce*

b
hodnocení

0x

Prezence = účast. Na kontrolu prezence = účasti je třeba přijít včas. Tak jak je uvedeno na stránce z tvého odkazu, přihlásíš se u stolečku č. 4, kde předložíš pozvánku a dostaneš další pokyny:

• Vašemu oboru odpovídá seznam i stolek č. 4.

Od seznamu přejděte ke stolku s odpovídajícím číslem, kde dvojice vyučujících ověří Vaši pozvánku a přidělí Vám samolepku s registračním číslem. Tuto samolepku si nalepte na pozvánku.

Na samolepce najdete Vaše příjmení, jméno, datum narození, registrační číslo a označení učebny, ve které budete vyplňovat test.

Pokud se žák dostaví ke kontrole prezence pozdě, nebývá obvykle ke zkoušce již připuštěn.

Tak se dobře vyspi a ať se ti zítra daří.

B.

cotoznamena
hodnocení

Jo, tak děkuji moc za vysvětlení *slunce*. Budu tam včas.
Děkuji :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]