Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zítra dělám zkoušky na 6tileté gymnázium. Na stránkách školy mám pokyny, akorát nerozumím tomuto:
Kontrola prezence probíhá ve vestibulu od 7:30 do 7:50 hod.
Na tu kontrolu od 7:30 už tam mám být? Nebo co je to ta kontrola prezence?
Děkuji mockrát!
Dělám na gymnázium Budějovická v Praze, pro lepší přehled o čem mluvím .
gybu.cz/...
Budou kontrolovat, kdo přišel ke zkouškám. Nevím, při zkouškách nanečisto to bylo tak, že ve vestibulu školy byly stolky, kam si žáci chodili - nahlásili tam zástupci školy jméno, ten si je odškrtl v seznamu, dal jim evidenční číslo, pod kterým zkoušky dělali a poslal je do třídy, ve které pak zkoušky vykonávali. Rodiče už dovnitř nesměli (myslím, že to holka říkala, já s ní nebyla). Ty stolky jsou rozdělené podle abecedy podle příjmení žáka, alespoň na 8 letý gympl a už teď na webovkách visí, k jakému stolku které písmeno patří.
Nevím, jak to bude u zkoušek naostro, holka jde až v úterý a já instrukce ještě nečetla , ale na gymplu, který bude zkoušet už zítra, tak tam chtějí přinést i pozvánku k přijímačkám + doklad totožnosti dítěte (průkaz, kde je jméno + příjmení + datum narození + foto - stačí jim legitka na autobus, holka si bere pas). Jestli to samé chtějí i na Budějovickou, to jsem fakt zatím nekoukala, ale holka si to pro jistotu bude brát taky.
Jinak pokud prezentace je od 7:30-7:50, tak to znamená že v tomto časovém rozmezí je nutné se přihlásit u stolku. Pokud přijdete přesně na čas, nejspíš budete stát frontu, zas na druhou stranu pokud byste přišel až ke konci, nemusíte se stihnout včas zaregistrovat
Jo, a přeji hodně štěstí u přijímaček
Prezence = účast. Na kontrolu prezence = účasti je třeba přijít včas. Tak jak je uvedeno na stránce z tvého odkazu, přihlásíš se u stolečku č. 4, kde předložíš pozvánku a dostaneš další pokyny:
Od seznamu přejděte ke stolku s odpovídajícím číslem, kde dvojice vyučujících ověří Vaši pozvánku a přidělí Vám samolepku s registračním číslem. Tuto samolepku si nalepte na pozvánku.
Na samolepce najdete Vaše příjmení, jméno, datum narození, registrační číslo a označení učebny, ve které budete vyplňovat test.
Pokud se žák dostaví ke kontrole prezence pozdě, nebývá obvykle ke zkoušce již připuštěn.
Tak se dobře vyspi a ať se ti zítra daří.
B.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.