Nejste přihlášen/a.
Mám tady příklad se kterým si nevím rady jedná se o tento: Do prázdnéh nádoby tvaru válce s podstavou o obsahu 20dm2 ,která stojí na vodorovné podložce,napršelo 0,6 litru vody. V jaké výšce ode dna byla po dešti vodní hladina?
Výsledek: 3mm ,ale jak kněmu dojít?něco mě napadá ,ale dál si nevím rady díky za každou odpověd,odpovědi určitě odměním Díky
Ahoj, nejprve si zjistíš poloměr toho válce, a to dosazením do vzorce pro obsah kružnice. Ten máš zadaný a kružnice je to proto, že podstava válce je kruhová. Takto získané r si pak dosadíš do vzorce pro objem válce. Objem máš zadaný, převedeš ho na dm3 (1dm3=1l, takže vlastně ani převádět nemusíš), takže ve vzorci V=v*pí*r na druhou ti zůstane jako neznámá pouze to v, což je výška té hladiny.
Vyjde v dm, ale můžeš převést i na ty milimetry.
Ono když si vlastně porovnáš vzorec pro obsah kružnice (S=pí*r na 2) a objem válce (V=pí*r na 2 * v), zjistíš, že to r ani nemusíš vyjadřovat. Ten první vzorec je totiž obsažen v tom druhém, takže zadaný obsah podstavy můžeme dosadit rovnou do druhého. Kapišto?
Z Tebe bude dobrý politik. Již rozdáváš úplatky nyní. Myslím, že by bylo lepší se řádně učit, než si zadávat výpočet tak triviálních příkladů.
Snad se "mowla" pochlubí co dostal.
Mě by zajímalo, co v tý škole děláte, že takovýhle primitivní příklady nejste skoro nikdo schopnej spočítat. Co chcete ještě lehčího?
To nás čeká hezká budoucnost, bohužel.
Bejt domácí úkol z FaceBooku tak to by se to hemžilo samejma jedničkam, že?
No tak to jsi trochu přestřelil jsem na mobilu a jelikož nemám u sebe vzorec na výpočet objemu válce tedy podstavy tak nic neudělám jasně mohl jsem si to vyhledat a Facebook nepoužívám ztráta času
A ještě nechápu ,asi si něco musíš dokazovat ,když mě nazýváš politikem ne?Jestli máš problém s politikou jdi si to řešit jinam a jdi volit a jsou i jiné způsoby,kterými něco zmůžeš ,ale shazovat mě na tomto portále mě příjde jako triviální pitomost
No vzoreček na výpočet objemu válce bys měl mít u sebe stále. Ne tedy na papíře, tam je na draka, ale v hlavě. A nejen tento vzoreček, ale i spoustu jiných.
Hochu, hochu, tady Tě nido neshazuje. Ty jsi se shodil sám pouhým napsáním zadání. Sice ten vzorec nepotřebuješ, ale nevědět z hlavy obsah kruhu, případně objem válce, to snad aby jsi opakoval předpokládám tak čtvrtou třídu.
No nebyl jsem si jistý,za další vzorec na obah kruhu jsem veděl ,jen jsem nevěděl na objem válce ,násobíme výškou ,jestli jste se ten vzorec na obejm válce učili ve 4 třídě tak jo,to teda nevím co jste pak dělali v té devítce
Devítka nebyla takž v osmičce jsme dělali analytickou geometrii, začínali limity a derivační počet. Pochopitelně taky matematické olympiády. Ale to už je přes 50 let takže plus mínus rok.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.