Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdílné hodnocení bakalářské práce

Od: asiblbka odpovědí: 7 změna:

Dobré odpoledne,

potřebovala bych se poradit, zda máte nějaké zkušenosti s hodnocením bakalářské práce - dostala jsem od hodnotící dvě známky od jednoho 1, s tím, že práce je perfektní a druhého 4 s tím, že nedoporučuje, abych byla připuštěna ke státnicím. Přičemž druhý hodnotící mi vytýká věci, i které jsem nemohla ovlivnit a vytrhává věci z kontextu, lze se nějak bránit? Práce byla politického tématu a nezávislý profesor politologie jí shledal také jako velmi kvalitní. Jít ke státnicím s hodnocením "neprospěla" mi přijde šílené, navíc komise většinou nečte celou práci, ale pouze hodnocení a tohle hodnocení mě jednoznačně poškodí.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

Dcera měla od oponenta 1+, od svého garanta 3+ taky jsem to nemohla pochopit -oponenty si vybírala škola, neznala ho a tedy nemohla to nijak ovlivnit, kdežto s garantem tu práci vlastně dávala dohromady a stále přepisovala a přepisovala, měnila podle paní profesorka a to co ji jednou vytýkala a chtěla změnit, příště chtěla přesně tak jak bylo prvně napsané, byla to hra se slovíčky a já nad tím žasla např, paní profesorka měla problém i se slovem PREDIKCE. Obhájila bez problémů. Držím palce u obhajoby!

asiblbka

DĚKUJI ZA POVZBUZENÍ, jsem z toho dost špatná a nevím, jak to ten měsíc do státnic vydržím

dedkoid*
hodnocení

0x

A co na to říká vedoucí vaší bak. práce? Zkuste se ho zeptat na řešení co s tím.

asiblbka
hodnocení

Řekl mi, že si za tou prací stoprocentně stojí a že se jedná o kvalitní práci a mám si stát za tím, co jsem napsala a obhájit to před komisí.

dedkoid*

Tak jak je psáno níže, nebát se a obhájit si své. Držíme palce.

b
hodnocení

0x

Takto rozdílné hodnocení závěrečné práce není běžné, ale zase není úplně výjimečné. Členové komise práci samozřejmě nečtou celou, protože ji mají s výjimkou vedoucího práce a oponenta k dispozici až u obhajoby, kde se tedy seznámí především právě se zněním posudků. Vaším úkolem u obhajoby je, jak plyne z názvu, práci obhájit. Posudky máte k dispozici, víte, co je Vaší práci vytýkáno, tak si podle toho obhajobu připravte. Úkolem oponenta je na práci "hledat mouchy" - od toho je to oponent. Vy máte možnost výhrady vyvrátit - to je podstata obhajoby ;). Pokud to zvládnete, máte vyhráno. Držím Vám palce.

asiblbka
hodnocení

0x

díky za názory, já se s tím zatím nedokážu smířit. Jak mi může oponent vytýkat postoj člověka, o kterém píši, to přeci nemohu ovlivnit. Dále pak napíše, že můj názor je zcela zcestný, načež pod to dá odstavec, že v celé své práci jsem neuvedla žádný svůj názor. Bylo mi vytýkáno, že jsem nepoužila dostatečně výzkumných metod - čerpala jsem z knih (41) a odborných svazků a časopisů, z archivu knihovny, vytvořila jsem rozhovor s předním politologem a rozhovor od důležité osoby přímo z Moskvy, využila jsem jak mužský, tak ženský pohled na svět, vytvořila dotazník s 500 respondenty...nemyslím, že je to málo. Mám za sebou tři roky studia, 50 ukončených předmětů s průměrným hodnocením 1, 86, jen jednu zkoušku jsem dělala na druhý pokus. Dřela jsem celé roky a dřela jsem i na své práci, nyní nemohu spát, jíst, nic...nedokážu se smířit s tím, že ti, co prolézali s odřenýma ušima mají jedničky a dvojky a já jsem neprospěla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]