Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkoušky na SOU

Od: patrik77* odpovědí: 9 změna:

Chci se zepat z jakých předmětu se dělají zkoušky na SOU?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

2x

Pokud se vubec delaji ( a to se delaji velmi malo, vetsinou staci prumer znamek),

tak z Cestiny, Matematiky a vseobecneho prehledu z ostanich predmetu jako fyzika, atd.

patrik77*
hodnocení

Já myslel závěrečky na konci 3.ročníku z jakých předmětů se dělají :)

petapeta*

Závěrečná učňovská zkouška se skládá s písemné části, praktické zkoušky a ústní zkoušky. Připravuje se nová jednotná zkouška, podobně jako jsou státní maturity: nuov.cz/...

Náplní zkoušek jsou pouze odborné předměty a praktické dovednosti daného oboru.

zvidavajanca*

Ví, pojem a průjem je rozdíl.

Závěrečné a příjmací zkoušky jsou něco úplně jiného.

krkovicka*
První jsou písemné-vylosuji se většinou dvě otázky(např.Hlava motoru,vstrikovani válců) no a pisete vše co víte,co jste se za celé tři roky naučil:) Pak jsou praktické(konají se v dílně) a poslední jsou ústní(před komisi poskladanou z třídním učitelem,mistrem z praxe,zástupkyni nebo ředitelem školy) tam si taktez vylosujete otázky a mluvíte vše co víte.Doporučuji říct raději nevzpomínám si,než -já nevím,jsem se nenasprtal.U ústních raději mluvit víc o jiném než je otázka(když budete v úzkých)Taky je dobre znát někoho z minulého ročníku ať vám dá echo jaké otázky na zkouškách padly.Opakuji se
každoročně.
Pak je něco jako závěrečný blahopřání a tam se dozvíte zda jste prošel-písemné za dvě,praktické za 3,ústní za dvě. Příklad...Dostanete vyucni list.Kdyby jste z jedné z těchto zkoušek
neprošel,máte opravky v září,ale jen z danne
zkoušky,kdyby ani to ne další jsou v
říjnu,listopadu.Nutno podotknout že na pracak se musíte nahlásit již v červenci.Ukončil jste střední avšak bez vyucniho listu(kdyby jste pohořel)někoho ke zkouškám nepustí(na to je karna komise.Já dělala zkoušky až v září(měla jsem zdravotní důvody nejít ke zkouškám v červnu).
patrik77*

Děkuji za upřesnění jak tak na to koukám tak pudu radši na tu střední bude se holt více učit :)

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Podívej se na web konkrétní školy. Může záviset i na konkrétním oboru.

patrik77*
hodnocení

např.automechanik

zvidavajanca*

Zkoušky se většinou nekonají (teda aspoň co jsem se dívala).

doplněno 17.04.12 17:49:

Ale neříkám, že je to tak všude. Podívej se na web školy kam jdeš (chceš jít).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]