Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Miluju jazyky, nevím kam mám jít na stř. škol

Od: tomasb odpovědí: 10 změna:

Jsem v osmé třídě a na pol. vysvědčení jsem měl průměr 2. Na základce se učím češtinu samozřejmě a potom němčinu a angličtinu. Z nemčiny a angličtiny jsem měl 2 a z čj 3. Strašně bych chtěl jít na nějákou školu hlavně zaměřenou na jazyky jaká by to měla být? Hotelovka, jazykový gympl (to, ale nevím protože na to asi nemám) nebo na pedagogiku? Prosím poraďtě mi děkuju mockrát.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

2x

S trojkou z čestiny na jazykový gympl, to nevím, na přijímačkách na gympl dominuje matika a čeština. Hotelovka je dobrá volba, klidně zkus i ten vícejazyčný gympl, ale pajdák rozhodně ne, tam jsou jazyky zcela na okraj zájmu.

fidonet*
hodnocení

0x

hotelovka bez diskuze. Tam budou na jazyky stačit i Tvé trojky. Velmi dobrý je uzený jazyk, ale to asi víš, když je máš rád... S trojkama na gympl, kam to naše školství míří?

martinaa*

Pozor:( Známky neodráží to, co žák ví a umí. Znám dost lidí, co dlají rukama a mají učňák, a přitom jsou daleko inteligentnější a schopnější než mnozí vysokoškoláci, co mají sice nadrceno na jedničky, ale v podstatě neví nic:)

fidonet*

Martino, to je pravda, ale znamky odráží to, kdo se jak snaží a učí. Pokud má někdo trojky není výborný student. Nepatří na gymnázium.

A koukám, že na vysokoškoláky máme obdobný názor. Já ještě přidávám, že "dámy" nemusí mít kolikrát ani "našprtáno"

martinaa*

Vím, že by to odrážet měly, ale nijak nesouvisí s inteligencí. Když to vezmu třeba přes svého bráchu, je po tátovi velmi inteligentní, hlavně technika a matematika. Jenže na to kašle, na základce měl z češtiny trojky, z fyziky dvojky, matika za jedna. Nepamatuji si, kdy naposled jsem ho viděla se učit, prostě na to kašle hrozným stylem a naši to neřeší, ale to je jiná věc.

Na gympl se dostal mezi prvními šesti přijatými a prochází bez větších potíží, které jsou opět zásluhou toho, že na učení kašle. Vysoká nebude, myslím, také velkým problémem. A teď řekněte - patří na gympl, nebo ne?:)

S těmi dámami souhlasím:D, i mě několikrát pěkná sukně a vástřih zachránily krk u zkoušky:D

fidonet*

souhlasím, souhlasím, s inteligencí to nemá nic společnosti, i když mě hned napadá, že má, neboť inteligentní člověk ví, že je školu potřeba dělat zodpovědně. Ale je to jak píšete. Znám lidi, co jsou chytřejší než nadřízení. Bohužel si tu svou školní cestu nevyšlapali jak měli. I když je to většinou chyba rodičů, ale to by bylo na knihu a ne na příspěvek ...

martinaa*

To máte pravdu:D Dneska je doma zrovna kongo, protože byl rodičák, no a výsledky opravdu nejsou podle představ rodičů. Ona nechuť k učení a všemožné výmluvy nad inteligencí mnohy převažují:)

farnesina
hodnocení

0x

ja bych doporucila humanitni gympl..no a co ze ma z cestiny 3? tak se holt bude vic ucit. A cestina na gymplu jet stejne vic o literature nez o jazyku a v dnesni dobe jsou i tak vsehcny zkousky zalozene na cetbe a porozumeni textu, takze ja bych se toho nebala ..

askmenow*
hodnocení

0x

Pozor, ne kkaždá hotelovka na jazyky skutečně zaměřená je! Často na ní jsou, ale na velmi nevalné úrovni. Doporučuji ověřit předem, hlavně z referencí. Také jsou školy Cestovního ruchu, to by mi přišlo jako o něco lepší volba. Případně diplomacie, ale nevím, zdaneexistuje jen soukromá.

zvidavajanca*
hodnocení

0x

No, s 3 na gympl není problém, ale průměr 2 je dost. Bere se tak do 1,5, ale musíš se dívat na podmínky přijetí na kokrétní škole. Všude to nemusí být stejné, ale průměr 2 je opravdu hodně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]