Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SOU přestup

Od: filip* odpovědí: 12 změna:

Zdravím,jsem ted v 1.ročníku na SOU s tím že jsem počítal že si určitě udělám nástavbu ,ale na sou mě to nebaví a přemýšlím,že bch přestoupil na SŠ ale nevím jestli to tam zvládnu na učnáku jsem se vůbec neučil a měl jsem v 1.pololetí dvojky a trojky takže kdybych na SŠ zabral tak bych to měl snad zvládnout co myslíte? díky za odpověd

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Otazkou je jestli po stredni pujdes na VS?Podle mne jinak stredni nema moc cenu.dnes je treba premyslet v cem jsi sikovny,aby jsi se v pripade nedostatku prac.prilezitosti,mohl sam uzivit.ja zastavam poradne remeslo,nebo vysoke skoly.Samotna maturita je pekna,ale co pak?Leda s nejakou odbornosti.cim se ucis,jestli se mohu ptat?A jakou stredni by jsis predstavoval?Co po stredni?Jestli stredni zvladnesnO kdyz clovek chce ,tak zvladne ledacos,ale jde o to aby jsi premyslel cim opravdu chces byt.verim ,ze je to tezke,bez zkusenosti.v cem jsi treba sikovny a co te bavi?

filip*
hodnocení

Ted jsem na oboru automechanik a na SŠ chci jít na obor Provoz a ekonomika dopravy,jinak mě baví kamiony to je muj velkej koníček.

Automechanik?To je ale kamionum take blizke,ne?v jakem smyslu te bavi kamiony?jde o to ,kde by jsi se po stredni uplatnil?Neni na skodu vedet neco o technice automobilu ,mit predstavu co to obnasi.To jako ze by jsi delal treba dispecera a podobne,nebo jak se to da uplatnit v tomto oboru?

filip*
hodnocení

Ano, mám namysli dispečera nebo logistu

majsterjoe*

dodelat obor automechanik. Nektere takove skoly ti zaplati i ridicak. Po skole jit na nastavbove studium a pak voala bud zkusit toho dispecera hned, nebo za par let po VS.

filip*
hodnocení

Obávám se že na VŠ už opravdu nemám možná tak na VOŠ :D

Filipe,nachazime se v dobe,kdy budeme za chvili potrebovat vS i na metare.chci tim rici,ze,aby jsi jednou mohl vykonávat dispecera urcite se bez Vs neobejdes,ale take bez znamych mozna taky ne.Dulezite je,aby clovek byl pripraven i na to,ze praci nesezene,kterou si vysnil.To znamena,ze kdyz se vyucis automechanikem,nikdy se ti to neztrati,jednou budes tomu hrozne rad a nakonec muzes prejit na skolu potom,udelat si nastavbu+vzdelani dispecink.a kdyz budes mit stesti,tuto praci sezenes.V opacnem pripade,porad budes neco umet a muzes se zatim zivit jako automechanik.Dnes ma kaźdy vidinu lepsiho zivota,ale nakonec i s VS zjisti,ze musi makat.Mam syna 25 let studuje Bc.co myslis ze jednou bude delat?vybral si obor ktery ho bavi,Rybarstvi,studium s nastavbou 9let,urcite ho hned nekde neposadi,aby ridil rybare.Zivot je tvrdy a vybizi dneska k tomu,aby jsi se umel uzivit za kazdych okolnosti.to znamena opravdu vyuc se,primlouvam se za to.Vzdyt ty 3 roky utecou a pak budes mit i lepsi predstavu cim chces opravdu byt.Vis nekdy je lepsi,si konicka nechat konickem,protoze pak jsou to jen starosti a dejme tomu,ze ti zustane k oboru vztah.-Casto se diky prehlcenosti pracovni z konicka stava,no proste jenom povinnost a nekdy i neprijemna.Nemas kam pospichat,opravdu.

martinaa*
hodnocení

0x

A když tě to na SŠ taky nebude bavit, co pak? Zase přestoupíš jinam?

Jestli na to máš, to musíš vědět ty sám, nikdo nezná tvé možnosti, vědomosti a chuť zabrat, když o něco jde. Na střední bývá větší náročnost, než na učilistích. Takže co myslíš ty?

filip*
hodnocení

NA SŠ kterou mám vyhlídnutou je obor,který mě bavit bude to vím určitě, učit se umím o tom žádná takže to asi zkusím :)

jumba
hodnocení

0x

Dodělal bych automechanika,dokážeš si pak opravit auto, nebo když pak není práce, můžeš podnikat. Opravit auta je potřeba pořád, je jich čím dál víc. Uděláš si tam i řidičák, toto je výhoda. Můžeš pak i jezdit třeba tím kamionem. A neříkej, že Tě to nebaví, hledej v tom ty výhody, další možnosti, uplatnění, né jen negativa. Vždyt si tady můžeš taky, udělat nástavbu.

Ale jestli Tě to opravdu vůbec, ale opravdu vůbec nebaví a máš k tomu odpor, tak jdi tam , kde Tě to baví. Jestli se aspon trochu dokážeš donutit učit, tak bys to mohl zvládnout bez problému. Ale pak bych si určitě ještě udělal, tu VOŠ. Čím vyšší vzdělání, tím lepší uplatnění v zaměstnání, sice někdy to není pravda, ale podle toho v jakém oboru. Když pak děláš práci, která Tě baví, tak i Ty budeš spokojenější v životě.

Ještě to prober třeba s rodiči. Řekni jim všechno pro a proti. A jakou máš představu o svým zaměstnání. Sice někdy i ta představa je k prdu, když neseženeš tu, co chceš dělat. Když doděláš automechanika, tak máš jistotu, že bez práce nebudeš. Bud budeš opravovat auta někde autodílně, nebo se můžeš udělat sám, jseš svým pánem. Nebo můžeš jezdit jako řidič, třeba tím kamionákem.

Tak Ti přeji, at se dobře rozhodneš, je to jen na Tobě, Ty máš svůj život v rukách.:)

filip*
hodnocení

Díky za rady ;)

filip*
hodnocení

Jinak ještě k tomu vzdělaní, plně s tebou souhlasím čím vyšší vzdělaní tím pak lepší uplatnění a lepší možnosti

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]