Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřeboval bych se naučit níže uvedené otázky, ale nevím jak, protože nemáme žádně knížky a na internetu je to pro mě nepřehledné a nic se z internetu nenaučím. Potřeboval bych tedy od vás, abyste mi poradili s těmito otázkami:
(Všechny tyto otázky se týkají Corelu)
Čtyři klávesové zkratky (jaké jsou a co se s nimi dá dělat - třeba 3 funkce ke každé)
Pojem tolerance (kde se s ní setkáváme, co znamená, jak funguje, atd.)
Paleta Vrstev
Pravé tlačítko myši - co můžu dělat
Jaký formát zvolit, aby byli formy zachovány
Dva druhy zmenšování a zvětšování gumy - nastavení nástrojů
Kouzelná hůlka a ostatní nástroje, když je výběr aktivní
Objekt, když se hroutí - režim nástrojů nahoře
Pixel na palec - vše o něm
Předem děkuji a odpovědi piště prosím co nejrychleji... Jak už jsem psal nahoře, všechny otázky se týkají programu Corel Photo Shop (nebo tak nějak)
Tak ještě jednou předem díky a zatím nashledanou
Corel jsem nikdy neviděl avšak na většinu otázek mám nějaké info. Máš Corel? Jestli ano, není nic jednoduššího než si ho pustit.
Zkratky není těžké najít. Některé nástroje popřípadě funkce které mají klávesové zkratky tyto zkratky zobrazují pokud najedeš na příslušný čudl.
Tolerance bude asi kolik se toho má vybrat automatickým výběrem. (kozelná hůlka se tomu říká)
Paleta vrstev je okno s náhledy a funkcemi jednotlivých vrstev obrázku.
Tím pravým tlačítkem (pokud máš Corel) si můžeš kliknout.
Aby bylo zachováno vše, se většinou používá výchozí formát daného programu. Kupříkladu GIMP má také svůj formát a v něm se uloží jednotlivé vrstvy, formy, barvy a všechno okolo.
Zvětšování/zmenšování gumy bude asi v nástrojovém panelu.
Kouzelná hůlka je nástroj, který vybere automaticky určitou oblast obrázku podle stejné (podobné barvy). Jak moc se toho má vybrat určuje právě ta tolerance zmíněná výše.
Toto nevím.
Bude zřejmě počet pixelů v palci (jednotka délky).
No všechny odpovědi jsem zodpověděl pouze díky znalostem z GIMPu a pomocí selského rozumu, takže ne všechno musí být pravda.
Něco snad doplním... Jedná se o program Corel Photo Paint...
Tolerance něčeho - co vše je ještě zahrnuto do něčeho (něco - barva, velikost, za/rozostření)...
Formát - uložení souboru? - implicitní je .cpt, ukládá všechny atributy obrazu (zjednodušeně - všechny úpravy/změny jsou i po uložení editovatelné). Narozdíl od třeba formátu .jpg, kdy jsou všechny objekty sloučeny do jednoho obrázku.
Pixel na palec - jde o rozlišení (PPI, při tisku se používá DPI - dot per inch), udává počet bodů na jeden palec (", cca 2,5 cm) délky obrázku... Také může udávat velikost obrázku při definovaném rozlišení (pro tisk - např., minimální rozlišení ´koukatelného´ obrázku je cca 190 DPI, tedy obrázek o hraně 1900 pix nemůžeš vytisknout větší, než 10").
Zbytek ´otázek´ se týká přímého ovládání toho programu - to si musíš vyzkoušet prakticky...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.