Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Maturita z AJ na zdravotnické škole

Od: cobrak* odpovědí: 2 změna:

Ahoj,

mám takový dost velký problém. Letos maturuju z angličtiny, ale nikdo z profesorů mi není schopen říct, jak to probíhá. Absolutně nic o tom nevím. Právě díky tomu nevím, co se mám učit. Vím jen to, že jsou celkem čtyři části a z toho ta třetí část je školní. Není tu prosím někdo, kdo letos také maturuje na střední zdravotnické škole z angličtiny, kdo by mi dokázal o tom něco říct a poradit a nasměrovat mě? Jsem z toho nešťastný :( Děkuju všem za rady!

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tlapka*
hodnocení

3x

Ahoj,

v první části se zkouší tvoje pohotovost a musíš reagovat spontánně - zkoušející ti položí otázky z pracovního listu, a ty předem nevíš, jaké, takže na tohle se na potítku nepřipravíš. Nebýv to těžké, třeba - proč myslíš, že je užitečné učit se anglicky, jdeš na oslavu narozenin - jaký bys vybrala dárek pro oslavence, atp. Těch otázek je 3-5 a tvým úkolem je podat pokud možno co nejdelší odpověď, navymýšlet si hory doly a hlavně mluvit.

V druhé části je popis obrázků - jeden si vybereš a popíšeš, šplhneš si, když ho srovnáš s tím druhým. Pro to jsou dobré fráze jako "uprostřed", "v levém horním rohu" a tak.

Ta školní část spočívá v tom, že 5 minut souvisle mluvíš o tématu, které si vylosuješ. Seznam možných témat určuje škola.

A čtvrtá část je rozhovor - dostaneš se zkoušejícím role (třeba zákazník a prodavač, dva kamarádi vybírají film a kino) - a musíte se spolu na něčem domluvit. Jenže to má být na tři minuty, takže nesmíte hned všecko odkývat, ale dělat drahoty - ne, v pět je brzo, až v šest... a kde se sejdeme? Já nevím, kde to je... vyzvedneš mě? A tak :)

cobrak*
hodnocení

Ahoj Tlapko. Moc jsi mi pomohla! Tohle jsem přesně potřeboval vědět. Nemůžu někde sehnat ty loňské zadávací listy? Dá se to?Můžu Ti kdyžtak napsat do interní pošty, kdych se na něco potřeboval zeptat v budoucnu? Ještě jednou díky!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]