Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych být veterinářem, vým že musím mít VŠ ale více mi vrtá hlavou na jakou SŠ. Jestli na veterinální do Hradce nebo na gympl každý říká něco jiného, tak nevím. Na gymplu mě připráví vědomostněa zase na tý veterině budu mít praxi, ale někdo píše že potom je těžký zní udělat přímečky jakto tedy je.
(známky na to mám)
Vy se tam potřebujete především dostat, všechno ostatní je řešitelné v průběhu - ono k čemu ta praxe? Choďte pomáhat někam do útulku a můžete si ji vykázat též. Pokud vás gympl připraví na přijímačky lépe, tak šup na gympl. Navíc se vám z něj budou dělat lépe přijímačky i na jakoukoli další školu - na veterině je přeci jen nával. Takže můj hlas je za gympl
Jak vás to napadlo?Já mám alergii na spoustu zvířat a veterinu dělám celý život.Byla jsem na střední veterině v českých budějovicích a nikdy bych neměnila,na vysoké jsem sice měla problémy s chemií a vůbec se systémem učení ale na druhou stranu znalosti ze střední mi nikdo nevzal,čerpala jsem z nich celé studium.Nehledě na obrovské zaměření na odborné předměty a na praxi,po střední jsem byla schopna sama zvládnout jednodušší operace.Také jsem od 18,tedy po matuře nastoupila na kliniku kde jsem mohla samostatně pracovat a to se děcku z gymplu nikdy nepovede.Myslím že jsem v tomto měla před ostatními obrovský náskok.Na přijímačky se musíš připravit tak jako tak,jednoduché nejsou ale zvldádli jsme je my,proč ne všichni ostatní.Ke všemu škola pořádá přípravné kurzy,materiály i okruhy jsou na netu.Kdbys měla otázky,klidně mi napiš na mail,zelvickaveterinarka@seznam.cz.Hodně štěstí
Jestli máte pocit,že veterinář získá praxi v útulku,jste hodně naivní.Na gymplu se nerozhodne,jestli ji veterina bude bavit nebo ne,po střední má obrovské uplatnění v mnoha oborech,případn úplně změní obor a půjde na jakoukoliv vysokou.po gymplu musí na vysokou at chce nebo nechce,nebude nic umět.
Zdravím. Dcera mojí známé veterinu v Hradci studovala. Teď je na vysoké v Brně a lituje, že nedělala raději gympl. Říká, že studenti jsou z gymplu lépe připraveni, než je ona. Pere se s tím hodně a to byla jedničkářka. Tím Vás nechci zrazovat od střední v Hradci, ale chce to opravdu uvážit.
doplněno 01.04.12 20:20:Ještě k těm přijímačkám - těžké opravdu prý byly.
Všem děkuji radši bych chtěla jít na tu střední veterinární do Hradce a možná vám na ten email napíšu.
No já bych taky chtěla studovat veterinu. No je mi 14 let. Takže mám ještě rok na rozhodování jestli půjdu na gympl nebo do Hradce, ale stejnak už to rychle uteče.. gympl líp připraví na přijímačky a zase v tom Hradci je praxe a se zvířatama tam jsou ty děcka asi každý den. No mamka má jendu kamarádku a její dcera taky dělala školu v Hradci a pak do toho Brna se jen taktak dostala, většinou se tam prý dostali děcka z gymplu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.