Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zadání písemných prací z čj na maturitu

Od: anzionka® odpovědí: 1 změna:

Zdravím rádcové,

měla jsem před časem otázku na písemnou práci z češtiny. Zajímalo by mě, zda existují nějaká jiná zadání testů - konkrétně témat na slohovou práci, než tady < novamaturita.cz/...>. Myslím, jestli nemají učitelé nějaké speciální zadání, které mohou získat jenom oni. Jde mi zejména o písemnou maturitní práci z čj < novamaturita.cz/...>. Já bych se totiž chtěla podívat na všechny zadání, která jsou dostupná. Děkuji moc za rady a informace.

PS: Samozřejmě vím, že na letošní maturitu budou zadání jiná, než jsou teď. Jde mi už o minulá zadání.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

ellin*
hodnocení

2x

Ahoj, já bych řekla, že asi nic jiného nenajdeš, protože tohle je přímo z ministerstva. Když já byla loni ve čtvrťáku, tak jsme občas v hodině psali nějakou slohovku na procvičování na maturitu, ale učitelka vždy to téma vzala z nějaké knížky češtiny, nebo si něco vymyslela. Zkus to taky, řekni třeba mamce, ségře apod... jestli by ti neřekli nějaká témata, která si oni sami vymyslí a to jak to máš psát (reportáž, vyprávění, recenze- hlavně aby jich vystřídali co nejvíc apod...). Hlavně, aby ti to řekli těsně předtím než budeš psát, ty si dáš ten čas, který by byl potřeba u matury (vybrání téma, příprava, psaní...). Mělo by to být něco zajímavé, ale samozřejmě, že to může být i něco o čem se těžce píše. Potom si domluv třeba s češtinářkou, nebo někým známým, kdo rozumí velmi dobře češtině, aby ti to zkontroloval, podle parametrů, které by se používali u maturity. Nepoužívej u toho pomůcky, které by nebyli povolené u maturity. A ještě jedna taková malá rada- pokud se chceš připravit, tak si projdi skutečně důkladně to co ti jde a co se tam bude objevovat často- vyprávění (skoro v každém zadání), reportáž, úvaha, recenze- to je základ (já se např. naučila jen tohle a na ostatní jsem kašlala, protože není moc pravděpodobné, aby ti nesedlo téma u všech 4, minimálně jedno ti sedne a piš o něm). Hodně štěstí! ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]