Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem v 3. ročníku na VOŠ (22 let), jedna z mých spolužaček neplánovaně otěhotněla, do konce školy máme necelé dva měsíce, neřekla to třídní učitelce, protože když se to stala jedné spolužačce v prváku roznesla to po celé škole, nervovala jí.
Dítě se má narodit koncem října tj. 5 měsiců po absulotoriu.
Dnes se to k ní stejně doneslo, seřvala spolužačku před celou třídou - "co si o sobě myslíte, všichni to tu vědí jen já ne, nevím jestli vůbec dostudujete" apod. Dokonce volala jejímu gynekologovi.
Zajímal by mě názor hlavně pedagogů, smí si něco takového učitelka vůbec dovolit?
Třídní by měla být informována, kdyby spolužačce hrozily nějaké zdravotní problémy, aby jí v případě potřeby mohla poskytnout adekvátní první pomoc. Ale to by jí musela říct sama, pokud volala na gyndu, nevím, co si od toho slibovala - lékař jí přece bez souhlasu dotyčné nesmí nic říct.
Každopádně je to osobní záležitost dospělé studentky a jestli dostuduje, je na ní (ano, částečně i na profesorce...).
doplněno 02.04.12 17:26:Pokud nepožaduje nějaké úlevy (když za dva měsíce končí), tak do toho třídní nic není. A po její reakci se nedivím, že dotyčná chtěla dostudovat v klidu a nechat si to pro sebe...
"smí si něco takového učitelka vůbec dovolit?"
Řvát na 22 letou ženu kvůli tomu že je těhotná? Tak to bych paní učitelku zcela jistě někam poslal...raději nebudu psát kam..
Tedy možná to chápu špatně že Vaší spolužačce nemusí nutně být 22 let jako Vám...
Nicméně tak jako tak na ní nemá učitelka z tohoto důvodu co řvát...
Já pedagog nejsem, ale každá soudný člověk se zdravým rozumem Vám poví, že učitelka jednala špatně. Jí by se líbilo, kdyby jí takhle sevřala její profesorka? Pochybuji. Tak ať si to nechá. Spolužačka ať se nenervuje, učitelka jí může být úplně fuk (v této záležitosti, ve studiu je to jiné). Co jí je potom, jestli dostuduje? To je spolužačnin případný problém, ne její. Opravdu, ať se spolužačka nenechá nervovat a řvát na sebe. Je dospělá, svéprávná, možná by si to mohla s učitelkou vyříkat, i když na druhou stranu by jí pak učitelka mohla působit ještě větší potíže. Klidně ať se obrátí na ředitele školy.
Jak je psáno výše, čistá buzerace. A hned bych si šla stěžovat, protože učitelce je po tom houby, to za prvné, a nemá právo na nikoho řvát kvůli jeho těhotenství, za druhé. A je to kráva, za třetí, když si dovoluje volat jejímu gynekologovi.
Ať si spolužačka zajde za někým výše postaveným. Jediné, co by se mohlo stát, je, že se po ní učitelka bude vozit na absolutoriu. Mě jedna podobná mrcha zkazila první maturitu, protože vzal kolega do kapely mě, a ne dceru učitelky. Tehdy jsem to obrečela, dnes ji nezdravím. Jedna věc je pouštět hrůzu a druhá úmyslně někoho potopit z osobních důvodů.
Hlavně se nedejte, a klidně až po absolutoriu požadujte před nadřázenými po učitelce omluvu! Taková učitelka nemá ve školství co dělat.
Rozhodně na to právo nemá! Tohle hraničí už se šikanou, i od učitele! Učitelka je hloupá nevzdělaná husa, která si evidentně léčí na vaší spolužačce komplexy. Tohle musíte řešit někde výše. A v žádném případě nemá právo volat jejímu gynekologovi. Jestli to někde nenahlásíte, nebo budete chtít nechat ležet, věřte mi, že spolužačka neabsolvuje a jestli ano, bude to mít jako očistec kvůli takové náně a to rozhodně jí ani miminku neprospěje!
Spolužačka je již dospělá žena, propána! A koneckonců, nový život by se měl slavit. Tímhle přístupem může kamarádka potom přenést svůj stres a hněv na dítě, ač za nic nemůže, protože jí bude do hlavy vtloukáno, že "je to špatně". Udělejte s tím něco.
A za mě podpořte kamarádku. Otěhotněla jsem ve 21 při studiu na univerzitě. Úspěšně jsem absolvovala v 8. měsíci. Kdyby si tohle chování učitelky někdo dovolil, zvláště v dnešní době!, mohl by se potýkat s VELMI nepříjemnými následky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.