Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu se dostat na stř. školu zdrávotnickou

Od: xtomx odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, chci se zeptat jsem v osmičce a na pololetí jsem měl - čtyrku z matiky, čtyři trojky (český jazyk, přírodopis, fyzika, chemie), šest dvojek a tři jedničky. Průměr jsem měl z tohoto vysvědčení jsem měl 2,1. Vím, že se na to moc odpovídat nedá, ale chci se zeptat jestli mám šanci se dostat na střední školu zdravotnickou (zdravotnický asistent) nebo na hotelnictví a cestovní ruch. Děkuji za vaše odpovědi! (hlavně mě zajímá zdravotnická)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tak popravdě na zdrávku nikdy nebylo těžké se dostat, tedy na všeobecnou sestru (přeci jenom dětská sestra a myslím, že i dietní byly školy výběrové, tam to bývalo jinak). Už za dob mého studia tam chodily holky, co měly na základce trojky a když sestry začaly studovat na vyšších odborných, tak si profesorky stěžovaly, že na naši bývalou výběrovou zdrávku teď musí brát i holky se čtyřkama, jinak by se třídy nenaplnily a škola zavřela.

Teď jsem namátkou koukla na stránky dvou zdrávek - na jedné mají podmínku pro přijetí vysvědčení v osmé a deváté třídě do 2,3 (z toho žádná nedostatečná), v té druhé zdravotní způsobilost (a pokud budou mít víc zájemců, tak koukají na známky).

Takže na školu se určitě dostanete. Ta fyzika a chemie tam nebývaly nikdy nijak dramatické a zvládnout se dají, s matikou je to horší - mluví se o tom, že by se z ní mělo povinně maturovat (na všech školách) a i když zatím tomu tak není, s našimi vládami člověk neví dne ani hodiny, kdy dojde ke změnám *nevi* Ale to se týká všech středních škol, na zdrávky naopak vždycky chodily dost holek, které chtěly maturitu, ale nechtěly matiku.

Jako problém vidím uplatnění v praxi. Okolnosti kolem zdravotnických asistentů jsou právně ne příliš jasné, někde je nechávají dělat stejnou práci, jakou dělají sestry - akorát za menší peníze. Jinde je naopak k ničemu odbornému nechtějí pořádně pustit, protože prakticky všechno smí dělat pouze pod dohledem sestry a ty odmítají ručit za jejich práci, takže asistenti dělají v podstatě akorát práci, kterou by jinak dělaly ošetřovatelky. Asistentky, které prošly naším oddělením, se shodují v tom, že od nich ze třídy většina studentů/studentek pak pokračovala studiem na vysoké/vyšší odborné škole, protože jim situace v praxi lezla na nervy. Pro studium na vysoké pak tyhle známky problém jsou, hlavně protože bývá nutné biologiii, fyziku a chemii zvládnout z gymnazijních učebnic, protože u přijímaček na vejšku bývají znalosti se střední zdrávky nedostačující. Pro další studium byste si musel na střední škole hodně máknout.

tlapka*
hodnocení

0x

Ahoj, jak říkáš - moc se na to odpovídat nedá. Lépe ti poradí určitě web už konkrétní školy nebo fórum jejich absolventů. Ano, máš šanci. Ale vážně to chceš? Trojky z přírodopisu, fyziky a chemie - zrovna z těch pro zdravotníky důležitých předmětů? Ono jedna věc je se na tu školu dostat a druhá je se tam udržet. Na SŠ to bude těžší, co budeš mít potom? Aby ses neproboxoval do druháku a pak nezjistil, že dál nezvládáš, cheš změnit školu, a dva roky ztracené...

Nechci tě odradit, ale zkus si to uvědomit. Jestli chceš natu zdrávku, zabojuj! Jestli zvládneš zabrat teď, budeš mít lepší známky (většinou se udává konečné vysvědčení z 8. a pololetní z 9. třídy) - budeš mít tím pádem lepší šanci se tam dostat - a lepší vyhlídky na to, že to budeš zvládat. ;)

xtomx
hodnocení

Děkuji za odpověď a myslíte, že bych to aspoň zvládl na hotelovce? :)

To je velmi těžké takhle to posuzovat. To byste měl především vědět vy, vy se na tu školu budete hlásit a vy na ní budete další čtyři roky studovat. Pokud jste se však trápil na ZŠ, vězte, že na SŠ to nebude o nic lepší, ba dokonce horší. Pokud si nejste jistý, doporučuji zajít si do pedagogicko - psychologické porady, tam vá jistě pomohou a poradí. Nebo k nějakému učiteli, na škole většinou nějaký bývá, který řeší přihlášky na SŠ a tak. Nebo k psychologovi ...

Myslíš , prosím Tě, že do léta shodím do plavek 10 kilo? To je stejně "rozumná" otázka jako ta Tvoje. Obuj se do toho, bude důležité vysvědčení na konci osmičky a v pololetí devítky. Ty trojky nejsou pro zdravotku dobré, na chemiu, fyzika i matematiku je tam brán zřetel. Ať už se budeš hlásit kamkoli, dobré známky pro Tebe budou bezva vstupenkou. *placni* Jaga.

hodnocení

0x

Zdravím xtomx,

nejde o nějakou šanci na přijetí, jde o to, jestli jste vůbec schopný studovat na střední škole (s vašimi známkami). Čtyřka z matiky a čtyři trojky to není moc dobré. I kdybyste se na školu dostal, budete to zvládat? Jste studijní typ? Podle vašich známek zjevně ne. Matika na střední škole, a vůbec na střední zdravotnické škole, to bude velký problém. Když už na ZŠ máte čtyřku, jak tu školu prolezete? Trojka z chemie a fyziky? Tyto předměty jsou na zdravce na vysoké úrovni. Nevím, nevím ... Já bych vám raději doporučovala nějaký učební obor. Maturitu si můžete dodělat vždycky, alespoň se nebudete na SŠ trápit.

Zdraví Anzionka.

martinaa*

Já měla od osmé třídy až po maturitu čtyřku z matiky:D Z chemie většinou 2-3, z fyziky 2-3. Bez větších problémů jsem stčední vystudovala a dostala se i na několik VŠ. O známkách to tak úplně není, na střední nechodí jenom jedničkáři:)

Nicméně! Jak píšeš, chemie je na zdrávce velmi potřebná. Dle mě však nic, co by nespravilo kvalitní doučování, zvláště, když tazatel maturuje až za rok. Má spoustu času doplnit mezery.

doplněno 31.03.12 12:55:

"střední"

lidus*
hodnocení

0x

Vyškov zdravka-pokud uděláte zkoušku tak se bez problémů dostanete, trápí je velký nedostatek studentů a od kamarádky dcera se dostala se dvěma čtyřkama a fůrou trojek. Brně na Charbulku na hotelnictví a turismus nemáte valné šance, tam je přeplněno a pozor jsou tam 2-3 jazyky. Nic vám ale nebrání to zkusit, průměr máte hezký a pokud zvládnete přijímačky tak šance je. Podívejte se jak jsou na tom školy se studenty u vás v kraji.

jumba
hodnocení

0x

Já, jako kluk, bych teda nešel na zdravku, budeš potom jen dělat poskoka, co nezvládnou sestry, budeš dělat ty, myslím tím těžší práci. Jedině, kdybys potom si udělal nástavbu, třeba rehabilitační pracovník, nebo něco podobného. Stačí si vygooglovat rehabilitační pracovník. Můžeš i dělat u zubaře po nástavbě. Ale mít jen zdravku, je k ničemu.

xtomx
hodnocení

Já bych šel na zdrávku buď na nějákou v královehradeckým kraji atlasskolstvi.cz/... nebo při nejhorším do pardubického kraje atlasskolstvi.cz/...

jumba

Kdybych se měl rozhodnout, tak bych raději do toho Hradce Králové. Pročítal jsem to, více možností je v Hradci, třeba zaměření na zubního asistenta a mají tam i zaměření na laboranta, toto v Pardubicích nemají. Ale podle toho, co si chceš vybrat Ty. Ale určitě bych, preferoval to zaměření, kde jako kluk, budu líp respektovaný a nebudu kluk-holka pro všechno. To se musíš rozhodnout sám, co Tě víc láká.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]