Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechci na školu v přírodě!

Od: elisme45 odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, mám problém máme povinný školní pobyt, ale já tam hrozně nechci. Už jsem se učitelky ptala jestli je to vážně nutné, ale prý je. Prosím pomozte mi co stím, ani moje nej kamarádka ze třídy tam nejede( zdravotní důvody). Ale já bohužel jsem nemocná jednou tak za 4 roky a jiné problémy nemam. Z duše nenávidím tyto nucené školní akce. Prosím neznáte nějaké východisko?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jen jeď. Občas bývá na takovýchto akcích celkem prča. :D Zažil jsem jak se pod kámošem na škole v přírodě rozpadla doupatrová postel. *smich*

doplněno 12.12.12 21:30:

robin33: To není správný přístup! *stop* Dětem se může stát kdykoli cokoli. A pokud jsou pod dozorem učitelů (pokud to nejsou lemplové), tak jsou ty děti v mnohem větším bezpečí než když jdou třeba samy ze školy. Ta šance že se někomu něco stane je prakticky nulová.

mowla*
hodnocení

2x

I "nucené školní akce" jsou součástí vzdělání - já bych se jim nevyhýbal - můžeš to brát třeba jako průpravu na budoucí nevyhnutelné a nepříjemné povinnosti, jako součást tvého sžívání se se společností jejíž všechna pravidla taky asi nejsou jen příjemná...

Jeď - a nauč se usmívat, i když tě něco sejří...

:-D

doplněno 12.12.12 21:40:

To Fatalwir (k Robinovi): Naprostý souhlas - držet děcka v bavlnce je spíše k jejich škodě, než užitku - o to víc si mohou ´nabít hubu´ později - ledaže by je rodiče hýčkali až do ´důchodu´... :-D BTW - ten kámoš byl v okamžiku rozpadu palandy v tý posteli sám? *smich*

uska*
hodnocení

1x

A kdyby tvá kamarádka jela, tak bys problém neměla, že jo? Kolikrát do roka jezdíš s rodiči do přírody, že si tuto akci chceš nechat ujít? Asi jsi městské dítko a o přírodě z praxe toho moc nevíš. Jen jeď neboť pak si ani na vánoce nekoupíš živý stromek neboť nepoznáš smrk od jedle. A je toho spousta o co tě týden v přírodě obohatí. Že nenávidíš školní akce? A co tě baví - diskotéky, cigára ...

nika133
Upřímně chápu že kdyby tam jela i její kamarádka asi by tam i chtěla přece jen člověk se cítí líp když není na něco sám, a muze se stát i to že člověk nemá na skole v prirode nikoho s kým by se bavil tak to není asi úplně nejzávažnější... a zrovna v mém případě já se lidí docela stranim a kontakt moc nevyhledavam tudíž by to pro mě bylo čiré peklo.

robin33
hodnocení

0x

dobry vecer nikdo vas nemuze nutit ject na povinny pobyt vse zalezi na rodice ,ja jako rodic nikdy svoje deti nikam se skolou nepoustim mam proste one strach ze se neco muze stat atd...a ja bych jsi to pak vycital domluvte se s rodici

jami*

Nechci Vám kazit iluze, ale i doma se jim může stát spousta špatného. A jestli dětem nedovolíte někam jet s ostatními, určitě je to už teď hodně mrzí, a ještě mrzet bude. Dodnes si pamatuju jak mě vždycky mrzelo, když dvě třetiny třídy odjeli na hory a já nebyl mezi nima (z finančních důvodů). A ještě víc mě mrzelo, když si všichni ještě měsíc po příjezdu vyprávěli všechny ty super zážitky, a já v tu chvíli mohl tak maximálně se tomu s nimi zasmát i když jsem v podstatě neměl čemu...

Mimochodem je sice moc fajn, že teď si díky Vaší péči neudělají bebíčko, ale později v životě budou muset hodně bojovat o pracovní pozice a místo ve společnosti. Jestli se jednou nechcete koukat, jak Vaše dítě nemůže najít partnera a dělá někde v práci někomu doslova blbečka, doporučuji dát jim větší rozlet. Natloukání si nosu a poučování se z vlastních chyb nikdy nenahradí ani kniha, ani počítač.

ladaadal*

Chudáci děti, to musej mít dětství. Vždyť tyhle akce jsou na škole nejlepší.

buss
hodnocení

0x

Prostě nepojedeš, pokud to není výuka a škola zajistí náhradní program.

kaliopkacz*
hodnocení

0x

Radši pojedu na školní akci se svoji třídou, než sedět ten týden v jiné třídě/kolektivu a odpovídat na otázky proč jsem nejel. Překonej se a jeď, bývá tam i sranda a za pár let budeš mít na co vzpomínat.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Souhlasím s Mowlou i Fatálkem - i v životě budeš muset jet někam, kam se ti nebude chtít... nebo dělat něco, co nebudeš chtít. Většinou je to tak, že když se člověk někam netěší, pak je to super... To, že nejede Tvoje nejlepší kamarádka přece neznamená, že nepojedeš ty...

iz*
hodnocení

0x

Buď ráda, že jsi bohudík zdravá a na školu v přírodě jeď.

Na škole v přírodě se lépe poznáš se spolužáky, zažijete spoustu legrace, navštívíte zajímavá místa, ... i učiva bude o něco méně než ve škole.

lidus*
hodnocení

0x

Povinné? To vám škola platí? Nic není povinné i jak se říká povinný lyžařský výcvik není povinný, je spousta rodin kde na to nemají a tak od neteře jedou na lyžák ze třídy 4 studenti a zbytek se doplní z ročníků kde je zájem. Nechápu ale proč se tomu bráníte, vždycky je legrace a já i po letech na srazech spolužáků vzpomínám jak jsme ¨co provedli, my se bavili a učitel byl na prášky. Z odstupem času se divím, že nezkolaboval při myšlence co všechno se mohlo stát.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]