Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vybrat dítěti logopeda

Od: ruzenka04* odpovědí: 14 změna:
Dobrý den.Chodím za synem jednou za měsíc na logopedii zdá se mě to málo.Učíme se doma ale fláka to syn je línej ale na tý logopedii mu to celkem jde.Logopedka nám po 4 sezení řekla že by nám už mělo jít písmeno L se kterým jsme začali.Dost spěchá a má na nás tak 20minut.Nemáte stím někdo zkušenost zda by se dal najít logopeda kterej by ho bral aspoň 2krát do měsíce.Chápu že toho mají moc Jsme z Vyškovska.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

askmenow*
hodnocení

3x

Logopedy ve Vyškově a okolí neznám, ale jedna rada, která se Vám bude hodit u spousty věcí se synem, nejen u logopedie: To, že je líný, je v jeho věku ješttě stále na vaší zodpovědnosti. Buďte důsledná a trpělivá, trénujte s ním pravidelně. To je to nejdůležitější. A zároveň mu tím začnete tvořit návyk na pravidelné učení i jiných věcí.

Maminka se mnou taky kdysi chodila na logopedii, taky mě to nebavilo, taky jsem nechtěla, ty chvíle u zrcadla, když jsme trénovaly, jsem nesnášela. Ale jak jsem ráda, že mluvím hezky. Časem to syn snad také ocení.

Mimochodem, ještě bych Vám doporučila udělat z toho rituál. Třeba u večerního nebo ranního čištění zubů. To už jste rovnou u zrcadla, tak ke třem minutám pucování přidáte pět minut kroucení jazyka a bude :o) Po pár dnech si na to tak navykne, že neřekne ani slovo, bude z toho prostě součást denní rutiny. A Vám odpadne únavné přemlouvání.

ruzenka04*
hodnocení

Děkuji. To je opravdu nutné slyšet tedy v tomto případě číst. To by člověk měl být důsledný. Aby do budoucna nebyli problémy i ve školy a je to celé na mě jak si syna povedu tak bude.Je fajn že tyto stránky vymysleli že se tu člověk dozví zkušenosti ostatních maminek.
askmenow*

Není zač. Jinak,ještě mě napadá, nebojte se v případě dlouhých neúspěchů logopeda vyměnit. Když jsem byla dítě, docházela se mnou maminka přes rok k jedné logopedce, neuměla jsem R a Ř, výsledek nulový. A to jsme doma trénovali, co nám zadala. Potom jsme šli třikrát k jiné paní, která nám doporučila jiné triky a uměla jsem najednou i R i Ř. Samozřejmě to asi nebylo jen tou změnou logopedky, ale i tím, že jsem logicky byla starší a šlo mi to snáz, ale vliv měly určitě i metody té nové dámy.

hodnocení

2x

Logoped je bezva věc. Ale logoped naučí dítě i vás, jak se pokládá a používá jazyk. Ale opravdové naučení je na stálém opakování a snažení se. *jasne* Nejen učení u stolu, případně u zrcadla, ale stále a kdekoliv.*vtip* Tánička neuměla k. Takže říkala třeba mi-ina a vše, kde bylo k, s takovou jako maličkou pomlčkou. Měla fajn dědečka se smyslem pro humor a ten ji naučil písničku Potkal pokan potkana, tuším Suchý-Šlitr. No sranda s těmi maličkými pomlčkami. *haha* Jednou přišla do školky a povídá" paní učitelko, mikina." Bylo velké blahopřání a jásání z mé strany. Holčička, že na záchodě najednou poručila jazýčku a najednou to šlo.:D Takže, logoped není samospasitelný. Poklikejte, poguglujte, pohledejte, jak se jednotlivá písmena učí a pracujte a opravujte a chvalte a odměňujte. *slunce*

ruzenka04*
hodnocení

Děkuji moc. A otom to je pokud budu důsledná tak to půjde.Moc mě to pomahá ty rady tady protože už mě to mrzelo že nám to nejde.Asi jsem něvěděla taky jak ne něj.Syn je lednovej a je mu 5takže ještě bude rok školka.Tak snad to zvládnem.A pohledám kde co děkuji ještě jednou.

Teprve měsíc před maturou na střední pedagogické škole, si někdo uvědomil, že spolužačka říká šparně r. Normálně ráčkovala. A vedení ji dalo ultimátum. Buď se, za ten měsíc, naučí říkat čistě r nebo ji nepustí k maturitě. Jasně že se naučila. Za týden. Dlouhá léta ředitelovala skvělé školce. *placni* Váš Bobeš se to naučí také. Říkat trubka a to tak, že tdubka, tdubka a zrychlovat. Fodmičky, hedmelín také fungují. *hej*A až to er bude umět, ať se zaťatými zuby párkrát řekne r. A máte ř ja vyšité. To bude dobrý, nepanikařte. A když se to nenaučí, třeba z něho bude prezident :D

lidus*
hodnocení

0x

ktmr.blog.cz/...

Jistě máte materiály k procvičování, pokud ne tak bych zkusila třeba tyto, chce to důsledně a denně cvičit, myslím, že logoped 1x za týden stačí aby vás navedl jak na to a pak už je to jen na vás.

ruzenka04*
hodnocení

děkuji za odpověď.Materiáli nemám.A chodíme 1za měsíc.To je dost?
krkovicka*
Cvičit denně po pěti minutách i párkrát v jednom dní.Neustále opakovat že mu nerozumite .Když se bude vztekat.Cvičit L?Jazyk nahoru a plesknout dolů .Pomožte si rukou jako dirigent.Ukázat mu jak vám to v puse plácá.Chodíval jsme na komedii taky jednou v měsíci.Našla jsem si ale soukromě paní v duchodu.Logopedku.Za dva měsíce umela.všechny sykavky a mekcene souhlasky .
ruzenka04*
hodnocení

Dobrý večer.Děkuji za odpověď. Zkusím taky najít paní důchodkyni která by nás mohla cvičit.A teď zkouším ze synem trénovat a budem jak píšete denně.Je fakt že když se mu nechce tak to neřeším a to je chyba.Budu muset být důsledná.A školu bude muset převzít manžel já jsem dislektik.To bych sním nemohla číst.Hezký večer
krkovicka*
Omlouvám se za tu komedii mělo tam být logopedii:) důležité je aby na syna mluvilo víc lidí.Aby nechytil jen jednu část konverzace.Kolik mu je?Má dcera je taky lenoch.Ve větách to patlala a když seděla doma u zrcadla tak slovíčka neříkala.Dejte před něj i to zrcadlo.Když si sním hrajete.Nutte ho vyslovovat Slova které mu dělají problém.např.Letadlo Letí kam poletí?
S tou paní jsem se domluvil vždy na pátek a vskutku báječný.Úplně jiný přístup.Odchytila slova které ji dělaly problém dala před ně slovo které navazovalo aby se ji to spatne slovo lépe řečnilo.Už to nebyla Sepiše ale Čepice.Docházím stále na Ř jak říkám flaka to ve větách samostatné a při čtení ho vysloví krasne.Máte za sebou i Foniatrii?
ruzenka04*
hodnocení

Děkuji. Synovi bylo ted v lednu 5let .Nevadí že jste se spletla s komedii já si to domyslela.I když mě to přijde na tý logopediji uspěchaný honem to a to a než se syn vzpamatuje už jsme venku.Takže tady pozbírám kde jaký rady a budu se toho držet a to by bylo aby jsme se to nenaučili.

hodnocení

0x

Logopedie - výslovnost. Kdysi i naše jedno dítko se učilo doma vyslovovat, správně mluvit. Tady si dovolím vám dát návod, jak správně naučit své dítě vyslovovat. Stáhla jsem si vzor na písmeno Ř. Dole je vzor.

Stačí si otevřít Ulož.to ... Do vyhledávače napsat " Logopedie Ž " a stáhnout, je to jedna stránka s návodem, jak dítě učit a příklady. Místo Ž, napíšete jaké písmenko potřebujete. Jde to jednoduše.

doplněno 27.03.12 21:20:

Je to celkový návod a nic to nestojí.

Jak vybrat dítěti logopeda
ruzenka04*
hodnocení

Děkuji moc jak už tady píšu poděkování ostatním. je fajn že se zde tak hezky předávají rady a zkušenosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]