Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trojky na vysvědčení a výběr střední školy

Od: eliskaman odpovědí: 8 změna:

Dobrý den

Dcera měla na pololetním vysvědčení 8.třídy dvě trojky a na konci pravděpodobně bude mít také (néli víc - jelikož s ní není poslední dobou řeč, a jsme z ní už nešťastní). Prosím o radu zda si myslíte, že je možnost, reálně uvažovat o střední škole, nebo je šance o přijetí s takovými známkami nulová a máme radši uvažovat o učebním oboru.

Děkuji za odpověď

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krkovicka*
hodnocení

0x
Proč šance nulová?Má daný průměr pro přijetí na školu?Proč jste z toho nešťastní?Řešit to za 5minut12.Do června ještě času dost.Zkuste ji víc popostrcit .Nebo co ještě víc udělat a vždy se dělalo-lobovat -obalková metoda...
doplněno 27.03.12 09:14: Osmá třída ještě zdaleka nic neznamená.Četla jsem jako devátá.

axlik*
hodnocení

0x

Určitě je šance, když na gymnázia berou se čtverkama :)

marca74211*
hodnocení

0x

Přesně vím, jak se cítíte, mám to samé se synem. Učit se nechce, teď mě "potěšil", že 1 ze slohu mu vylepšila průměr, takže nemá 4, ale 3 z češtiny...Přihlásil se na 2 střední školy, tak uvidíme. Já měla na základce v osmé jen dvě 2, a střední jsem málem nedodělala a bylo tam spousta lidí, co jim to na základce nešlo a dnes jsou z nich inženýři. Kolem těch 15-ti let stejně děcka ještě neví, co chtějí v životě dělat( oprava- málo práce za hodně peněz), to se vytříbí. A na učňák může přestoupit kdykoliv, i ze střední. Hlavu vzhůru, třeba budete zírat!

lidus*
hodnocení

0x

Sice neznám gympl kde by brali ze čtyřkama jak tu někdo píše ale je spousta SŠ kam se s trojkama dostane-základ je udělat dobře přijímačky. Zeptejte se dcery co chce dělat a nechte jí ať rozhodne sama, třeba nemá ambice a chtěla by být třeba cukrářkou. Mám kamarády, oba lékaři, a jeden jejich syn se vyučil automechanikem a pak si dodělal maturitu. Na vysvědčení měl tři 3, nechtějte vědět jak těžce to nesli ale dnes má kluk autoservis a je šťastný.

martinaa*
hodnocení

0x

Na střední školu jsem se dostala s dvěma trojkami a čtyřkou z matiky. Brácha se na výběrový gympl dostal s jednou trojkou. Holt body, které nám ubral prospěch, jsme nahnali na přijímačkách (já tam matiku neměla).

Ne vždy známky odráží to, co dítě umí a jak je chytré. A nezapomeňte, že super známky a bezproblémový přechod ze ZŠ na SŠ a VŠ není záruka, že budete mít spokojené chytré dítě. Znám plno lidí, co mají učňák, a mají se lépe, než vysokoškoláci, kteří jsou těžce v háji, protože vyjma nadrceného učiva rukama nic neumí. Bohužel je nám stále podsunováno, že na učňák chodí ti hloupí.

Nulovou možnost vidíte Vy, protože Vás masíruje dnešní společnost a média. Víte, v čem je dcera slabší a na tom se dá zapracovat. Samozřejmě pokud jí nejde matika, nežeňte ji na ekonomku, že:)

karin*
hodnocení

0x

Nezoufejte. Třeba to dceru přejde a pokud ne, i trojkama se dá dostat *ua*

janamm*
hodnocení

0x

proč by ste neuvažovala? Trojky na vysvědčení nejsou žádná pohroma a viz příspěvěk výše, i na gympl se dá dostat se čtyřkama:) Je spousta lidí co jim základní škola nešla a hle, dneska mají titul:)

hodnocení

0x

Já si myslím, že nejdůležitější je to, na co si vaše mladá troufne a na co ji odhadnete vy. :D Můj bratr měl od páté třídy trojky. A maturoval s trojkami bez problému. *frajer* Učební obor není zas až tak špatná věc, záleží na tom, jestli má šikovné ruce a jestli je jakýs takýs předpoklad, že ji práce, kterou si vybrala, bude bavit.*plac*Puberta je strašná věc. Nebuďte nešťastní. Určitě se po nějaké době začne projevovat to, co jste do ní vložili, jaký jste ji dali základ. A bude s ní snadnější domluva. Pokuste se projevovat jí více respektu, postavte ji do role spíše zodpovědného partnera, než neposlušného frocka. To zabírá více, než mentorování a příkazy a nekonečné diskuze.*srdce*Více chvalte a odměňujte, než nespokojené řeči.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]