Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypočítam trojčlenku?

Od: sabaton* odpovědí: 7 změna:

Vypařením 15 kg mořské vody se získá 517,5 g soli. Kolik soli se dostane ze 2 q mořské vody a kolik mořské vody je potřeba k získání 3 q soli?

Já znám výsledek ale vzdy mi to vyjde jinak, vyjde mi to 6900 a ma to vyjit 6,9 kg. Co delam spatne?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

poiu*
hodnocení

3x

517,5 g si převeďte na 0,5175 kg, pak Vám to vyjde správně v kg.

tlapka*
hodnocení

2x

Počítáte dobře, ale pravděpodobně v gramech :D Stačí si pohlídat jednotky, 6900g=6,9 kg. ;)

sabaton*
hodnocení

Já jsem d... :D :D děkuji za odpověď.

sabaton*
hodnocení

Prismvás nevíte jak vypočítám ještě tento příklad? Nádrž tvaru válce pojme 60 hl vody a je hluboká 2,5 m. Vypočítejte průměr nádrže.

hop®

Použít vzoreček pro výpočet objemu válce. Nezapomenout sjednotit jednotky. ;)

doplněno 25.03.12 16:05:

...nejlépe asi převést hl na m3

sabaton*
hodnocení

Vzorec znám ale nevim jak do něj dosadit jednotky .

petapeta*

Vydělíme-li objem hloubkou (tj. výškou válce), získáme obsah podstavy. Jelikož je podstava kruhová, tak její obsah se vypočte

S = π r2r = √(S/π).

Jinak 60 hl = 6 m3.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]