Nejste přihlášen/a.
potřebuju udělat projekt do fyzika na fyzika a lidské tělo
mohly byste my poradit nevimna na jakych strankach mam hledat
předem děkuji za odpověd
Myslíte něco takového? Podívejte se na celý odkaz, jsou tam příklady. kdf.mff.cuni.cz/...
Využití lidského těla ve výuce fyziky.
Každý učitel má jistě snahu, aby jeho práce měla dobré výsledky a aby výuka zanechala v žácích potřebné znalosti a dovednosti z příslušného oboru. Tato efektivita vyučování závisí mimo jiné i na aktivitě žáků, kterou můžeme stimulovat vhodnou motivací. Jedním z motivačních prvků mohou být i mezipředmětové vztahy. Zaměřila jsem se na propojení fyziky a tělesné výchovy. V posledních desetiletích se rozvíjí prožitková pedagogika, která se ve své čisté formě vztahuje právě k tělesné kultuře. Zákonitosti této pedagogiky jsem se však do určité míry pokusila přenést i do oblasti fyziky. Stavěla jsem tedy na tom, že co člověk prožije, co si sám vyzkouší, to v něm zanechá trvalejší stopy. V běžných laboratorních úlohách žák obvykle zapojuje pro vnímání pokusu zrak, mnohem méně sluch a téměř výjimečně jiný ze smyslů. Proto jsem vybrala experimenty, při nichž se zapojí také hmat, nebo i pohyb celého těla. Čím více smyslů bude žák pro vnímání používat, tím si v sobě zkušenost uchová hlouběji. Některé experimenty také podporují spolupráci a vzájemnou důvěru žáků. Aby přínos mé práce byl především praktický a pro učitele fyziky snadno realizovatelný, vytvořila jsem pracovní listy jak pro žáky, tak i příslušné metodické listy pro učitele. Pro ukázku přikládám pracovní i metodický list týkající se rozkladu sil. Pracovní list je zadán experimentem s využitím lidského těla. Za ním následují otázky, které žáky postupně vedou ke konečnému objasnění fyzikální podstaty provedeného experimentu. Součástí metodického listu je jak zadání, které mají žáci ve svých listech, tak i očekávané odpovědi žáků, případně podrobnější rozbor daného jevu. Je třeba zdůraznit, že některé experimenty, především ty, které provádíme v tělocvičně nebo ve vodě, vyžadují důsledné dodržování bezpečnostních předpisů.
Našla jsem na Google: Maturitní zkouška - Fizika lidského těla ( fyzika smyslů) třeba vám to trochu pomůže k tomu, co hledáte. Je zde vysvětleno, třeba ( lidské oko z pohledu fyziky.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.