Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Maturita na zdrávce z angličtiny

Od: cobrak* odpovědí: 2 změna:

Ahoj,

letos maturuji na střední zdravotnické škole. Jelikož moc nevím (z důvodu stálé změny profesorů), jak si mám zpracovat zdravotnická témata pro školní část, tak Vás všechny moc prosím o radu. Vypadalo to tak, že se naučím např. Vital functions a budu o tom 5 min. povídat, ale profesorka na mě při zkoušení vytáhla nějaký papír od Cermatu, kde byly obrázky, jak nějaká sestřička měří tlak, teplotu, dech a puls. Já jsem ale nevěděl, že to vypadá takhle a tak jsem byl zaskočený. Sice jsem o tom povídal, ale nestačilo to na to. Posadila mě bez známky naštěstí. Nemůžete mi poradit, co si mám a jak se na to mám připravit? Já vůbec totiž nevím, jak ty maturitní otázky vypadají. Vím jen témata, ale nevím, jak si je mám zpracovat. Poraďte prosím Vás! Děkuju!

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

stasek
hodnocení

0x

Já chodím na obchodku, taky letos maturuju. Jako hlavní jazyk mám sice němčinu, ale v tom nebude asi rozdíl. Já školní část dělám tak, že si perfektně zpracuju dané téma podle svojí slovní zásoby a naučím se to celé na zpamět. Musí to být dostatečně dlouhé, aby to vyšlo na 5 minut.

Jinak ústní zkouška probíhá tak, že si vylosuješ sešit od cermatu, ve kterém najdeš 4 části. Každá část má dané téma (rodina, jídlo, internet, bydlení, moje město atd...) Ve druhé části jsou dva obrázky, které musíš popsat a říct v čem se liší, a říct na ně svůj názor, co je lepší a tak, třetí část dává škola (to jsou ty témata, které si musíš sám zpracovat a naučit), čtvrtá část je rozhovor mezi tebou a zkoušejícím. Ty budeš podle textu navrhovat možnosti a zkoušející ti bude muset odporovat. Celá zkouška by měla trvat asi 15 minut.

cobrak*
hodnocení

To je přesně to, co jsem potřeboval mimo jiné vědět! Díky za odpověď!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]