Nejste přihlášen/a.
Jsem v 1. ročníku VOŠ.
Chystám se teď nepřijít ke zkouškám (nemá to smysl, opravdu ve škole pokračovat nechci) a chci se vás zeptat, jestli jste se někdo rozhodl ukončit studium tím, že jste přestali prostě chodit, resp. nechali se vyloučit.
Spolužačka, která taky ukončuje říkala, že prý jí náš třídní řekl, že pokud nehodlá studovat, ukončit musí (tzn. napsat žádost), že prý jinak kdyby se přišlo na to, že nechodí a je studentem jen kvůli tomu, aby nemusela na ÚP, tak bude muset platit "strašný prachy"
Nechápu to... jasně, že jí neřekne "v poho", ale myslím, že tohle nebude pravda ne?
Třídní nebude daleko od věci. Pokud nenavštěvujete školu, tak rodiče na vás nemohou uplatňovat úlevu na vyživované dítě. Kdo za vás bude hradit zdravotní pojištění? Na ÚP se nemusíte nikdy přihlásit, to není vaše povinnost. Ale platit zdravotní pojištění to ano. Zatím škola mlčí neboť má letní semestr zaplacen, ale ona se ozve. Takže se ve škole dohodněte a dejte si život do pořádku, nikdo to za vás neudělá.
Když jsem se někam přihlásila, úspěšně zvládla přijímačky apod., vždycky jsem tam setrvala a dostudovala, i když jsem třeba měla také pocit, že to možná není to pravé. Ale pocitů je. Vždycky si říkám - třeba jsem zabrala místo někomu, kdo by si toho moc vážil, studoval...proto to musím dodělat.
Kamarádka odmaturovala, žádná hvězda, ale odmaturovala. Dostala se na filosofickou fakultu. No, dostala. V chlívku chrochtal čuník, po dvoře se prohánělo hejno hus, a tak se nosily výslužky na správná místa, až se děvče dostalo. Po půl roce studia viděla, že to prostě nezvládne a nechala toho. A já si pak říkala, že někde se trápí kluk, nebo holka, pro které by ta škola byla splněním jejich snů a přitom jim taková husa zabrala to volné místo a pak s tím sekla.
Prostě - co jsem začala, to jsem dokončila. Nikdy nevíte, kdy se Vám to bude v životě hodit. A když zdrhnete jednou, nebudete spolehlivá a budete si hledat škvírky i nadále. A nikdy nestudovat kvůli ÚP a podobným institucím, ale hlavně a především KVŮLI SOBĚ! Jaga.
Kromě toho, že je děsná kravina jen tak nechat školu, je hloupý postup zanechat studia tím, že tam prostě přestaneš chodit. Jestli jsi tam přihlášená a chceš to ukončit, tak to ukonči a nedělej mrtvého brouka. Oni se třeba budou snažit, budou psát dopisy, řešit, co s tebou atd. Kdyby ses takhle chovala i dál v životě, tak akorát každýho naštveš, nebo na ten způsob jednání "dojedeš". Takže si na to radši ani nezvykej a i nepříjemné záležitosti řeš.
Já jsem si letní semestr zaplatila, abych měla pořád statut studenta. Ale nechodím tam, prostě jsem se spletla a ten obor mě nebaví. Tak nevím, jestli to mám ukončit teď nebo až na konci toho semestru. Jinak se zatím nikdo nesnaží, nikdo nepsal a kdyby mě tam nechtěli, tak mě vyhodí. Jenom jsem se slušně zeptala, jestli s tím nemá někdo nějaký zkušenosti a né, že hned dostanu vynadáno! To si nechte pro někoho jiného!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.