Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Básnička názor

Od: neumelka odpovědí: 16 změna:

Dobrý večer, dostali jsme úkol složit smutnou básěň, jednu jsem napsala, ale nejsem si jistá, jaký je váš názor?:)

Zvláštní to žena nad městem bděla,

a v ruce vždy černý šátek měla.

Každou noc, když slunce jde spát,

ukáže svůj děsivý šat.

Na sukni hřbitov a bílé hroby

a její krk černý kříž zdobí.

Černý ten šátek mění se v hada,

který už zlé myšlenky spřádá.

Ten kdo kdy spatřil tuhle ženu,

oči navždy zatměly se mu.

Ten kdo slyšel její krásný zpěv,

umíráček v uších jest smrti zjev.

A ten kdo ucítil vůni květů noci,

cítí už jen pach hnilob, kde brouci

běhají kolem a dál už nic,

kdo se do ní zamiloval,

nebude tu víc.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

2x

Ne že by to bylo nutně špatně a muselo se s tím něco dělat, ale při čtení mě na třetím řádku zarazila ta změna času.

neumelka
hodnocení

Děkuji, máte pravdu. :)

figurek*
hodnocení

1x

já bych vám ještě doporučil, zkuste vymyslet nějakou jednoduchou melodii a ty verše si zazpívat. Občas vám chybí a občas přebývají slabiky.

hoummy*
hodnocení

0x

Fráňa Šřámek by to nenapsal lépe! :D

umelka
20.03.12 17:47
hodnocení

0x

Potlesk!

hodnocení

0x

Myslím,že kdyby sis nebyla jista,tak ses ní nepochlubíš,je tak morbidně "nechutná,"až mne z ní mrazí,brrrrrr...Samozřejmě*palec*

denita*
hodnocení

0x

Je to opravdu skvělá báseň! Klobouk dolů! Připomíná mi mojí učitelku angličtiny, taky je to taková černá zmije ;). Ne, tak hrozná zas není. Ale toto je báseň... jedna báseň! *hej*

ellin*
hodnocení

0x

Stačí jen jedno slovo: BÁJEČNÉ!

neumelka
hodnocení

Děkuji za Vaše názory...nemám jí trochu odmorbidnit? :)

ellin*

Podle mě není morbidní, pochmurná to ano, ale morbidní ne. A nechala bych ji tak jak je, fakt je hodně dobrá! ;)

ronny*

Nemyslím si že je morbidní ;) Kdybych tohle já vymyslela tam si pískám ;) Je vážně úžasná a myslím že by jsi jí měla ještě někde ukázat než jen učitelce ;) Třeba i skládej dál...Je vážně super ;)

figurek*
hodnocení

0x

nádherná báseň. Ne abyste ji odmorbidňovala. Já bych ji naopak ještě přimorbidnil ve stylu :

už vidím jak teče krev

teče moje horká krev

zimní větry duší vanou

noční můry brzy vstanou

ze hrobů.

hodnocení

0x

Ne

Zdravím. "Neumělko", špatné to není, ale dalo by se to určitě propracovat ještě lépe. Záleží také na tom, kolik je Vám let. Ale já bych se celkem přimlouvala za to, aby se hned v prvním řádku nahradila "zvláštní to žena" třeba jednodušším - tajemná žena. Druhý řádek - a v ruce vždy černý šátek měla by se mi lépe vyslovovalo - vždy černý šátek v ruce své měla...atd. Ale berte to, prosím, jen jako můj názor a pohled na věc. Záleží na Vás, jestli si s tím chcete ještě trochu pohrát, nebo již s tím jít do světa.;) Jinak přeji ještě hodně dalších tvůrčích nápadů.:)

hodnocení

0x

... a ve velkém množství hřbitovního puchu byla silná koncentrace mrtvolného puchu...

To není smutná báseň, to je skoro horor!

doplněno 21.03.12 17:55:

množství hřbitovního VZDUCHU...

martinhajek*
hodnocení

0x
Není to špatné, jen v některých pasážích poněkud kostrbaté. Také mám pocit, že po první sloce se to trochu zvrtlo, došly nápady a autorka proto použila motiv hřbitova a hrobů, což vypadá poněkud neoriginálně a lacině, díky absenci ustáleného motivu.
Je to někde na pomezí hororové básně. Něco mezi Erbenem a Wildem.

marca74211*
hodnocení

0x

Je to pěkné, ale zkus třeba střídavý rým. Jinak klobouk dolů, kdybych tohle uměla...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]