Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Integraly obsah plochy

Od: hendrychv* odpovědí: 5 změna:

zdravím, mam tu jeden priklad. Porad se nemuzu dopocitat k vysledku ktery by mel byt a^2 * pí/2

Na fotkach je moje snaha. Ale porad mi to vychazi 0. Spocitane meze by meli bát správne.

Integraly obsah plochy

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petapeta*
hodnocení

2x

Já bych to řešil takto: wolframalpha.com/...

doplněno 24.03.12 12:23:

Ten odkaz se nějak nepovedl: http://1url.cz/iKot

hendrychv*
hodnocení

Tady je muj postup :

Integraly obsah plochy #2

hendrychv*
20.03.12 12:38
hodnocení

a dále:

Integraly obsah plochy #3

hodnocení

0x

Ty zápisy jsou nějaké zmateční. Například nevím, proč by mělo být a = 2. A ty meze jsou zaručeně špatně. Namalujte si ró do obrázku a uvidíte, že za prvé dolní mez pro ro je vždy rovna nule a horní mez bude záležet na tom, zda je fí menší než čtvrtina pí (a tedy ro je shora omezeno tou kružnicí o středu [0,a], nebo je větší než čtvrt pí a ro omezeno tou druhou kružnicí. Tak začněte opravou mezí.

hodnocení

0x

Oetapeta dal kompletí výsledek; ty meze jsou v něm obsaženy implicitně. Výsledek ovšem neodpovídá tomu vašemu předpokládanému výsledku; pokud tedy jeho výpočtu nevěříte, zkuste si ten obsah spočítat pro kontrolu metodami planimetrie, jak součet obsahů dvou kruhových výsečí. To by nemělo být obtížné. A co se mezí týče, ty máte ve svých pokusech špatně a stále nechápu, jak jste na ně přišel (i když jakési spojitosti tam vzdáleně tuším). Zkuste je přepočítat prostým dosazením do těch rovnic a ještě jednou doporučuji, nakreslete si nejprve to ró. Uvidíte, že jde vždy od středu (tedy od nuly) do jedné s omezujících kružnic; samotný výpočet je pak snadný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]