Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slovní úloha v matice

Od: martinek* odpovědí: 8 změna:

Maminka je o 21 let starší než syn. Za 6 let bude 5x starší než syn. Kde je tatínek?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak sem to prestal brat jako vtip a skutecne jsem to spocital...VYSLEDEK JE PREKVAPUJICI.

Tatinek je prave v posteli. S maminkou.

Maminka je stara 20let a 3 mesice. To znamena, ze synkovi je minus 9 mesicu a prave ho tatinek s maminkou vyrabi...*klik*

(Matematicky ukol na tri minuty. Jenom pochopit, ze se nejedna o vtip)

doplněno 02.12.08 18:11:

*ua*

martinek*
hodnocení

jj už sem to tky spočítal:Dale díky...docela mi to tky překvapilo...dal nám to náš nadrženej učitel

martinek*
hodnocení

Dnešní věk dítěte = X Dnešní věk matky = Y. Takže X+21 = Y

Situace za 6 let: 5( X+6 ) = Y+6 řešíme jako soustavu rovnic, dosadíme za Y:

5X+30 = X+21+6; po zkrácení dostaneme: X = -34.

Čili dítěti je dnes mínus 9 měsíců, tudíž:

Tatínek práve leží na mamince a milují se...:D

jabraka*

Axus zaslouží absolutorium,ne za výpočet,ale za myšlení.Takto myslí profesionál.

JABR

hodnocení

0x

Tak sem si to prevedl na diferencialni nehomogenni rovnici druheho radu a dosel sem k vysledku, ze tatinek sedi v kresle a cte si noviny.

Chcete uvest i postup vypoctu?

martinek*
hodnocení

no jasný:D:Duž mám řešení...počítal jsem to dlouho

hodnocení

0x

nebude náhodou s chlapama na fotbale *pivo*

jabraka*
hodnocení

0x

Zemětřesení v Asii vás nezajímá,blbouni.Ale ptákoviny,ty vás iritují.Takže matka bude mít 26 a asi minimálně jednoho milence a starosti s rozvodem.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]