Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak to vypočítat?

Od: ko odpovědí: 7 změna:

Uhlopříčky kosočtverce jsou dlouhé 24cm a 18cm. Jaky je obvod tohoto kosočtverce?

Prosím poradtemi newim jak se k tomu vysledku dopracovat. Předem děkji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Načrtni si to. Kosočtverec se ti úhlopříčkami rozdělí na 4 pravoúhlé trojúhelníky. U těch už není problém pomocí pythagorovy věty dopočítat zbývající strany.

Vlastně stečí jen jedna, je to kosoČTVEREC, takže ostatní strany jsou stejně dlouhé

doplněno 14.03.12 18:16:

tak už jsem to spočítal, ale snaž se, jsem připraven ti poradit

ko
hodnocení

Dík snažím se do toho dostat a počítam to z jedné a druhé strany. Prosím pomoz mi ještě Děkuju :)

musel jsem pryč, ale dhv to vzal za mě :) snad ti to vyšlo :) jen tak pro kontrolu jestli jsem to vypočítal dobře i já, je to 60, žejo? :)

ko
hodnocení

Ano je to 60..a včera večer sem na to sedla a vypočítala takže už vím jak na to :) Děkuju moc ;)

scapa

aha demo scio testů :) taky to nemůžu spočítat

dhv
hodnocení

0x

Pythagorus :

obvod = 4x přepona trojúhelníku

odvěsna = polovina úhlopříčky

tj. obvod = 4x odmocnina z (12 na druhou + 9 na druhou)

ko
14.03.12 20:22
hodnocení

Děkuju :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]