Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
nezná prosím někdo autora a název této "básně"?
není to legrace. Snad by to mel být nejaký "smer" neco jako dadaismus, kaligramy, ale bez písmen, pouze s takovými grafickými znaky
Christian Morgenstern, Noční rybí zpěv.
No jak, prostě to znám. Samozřejmě, pokud vím klíčová slova, mohu toho spoustu vygooglit, ale já prostě Morgensterna miluji (nejen Noční rybí zpěv, ale též Velké Lalulá, Košilela, trychtýře atd. atd.
Dovolím si kartagince doplnit obrázkem a několika slovy...
Vyplatí se vygůglovat to jméno autora této ojedinělé básně, a číst a číst... to je velmi zajímavé, nejen pro nás. Třeba jen ty některé překlady Trychtýře v odkazu kartagince.
Když si představím, že stejný název nese třeba i vokální skladba Noční rybí zpěv pro dětský sbor a capella (1989), autora L. Faltuse, cs.wikipedia.org/... přemýšlím, zda se jedná o zhudebnění této básně a docela vážně plánuji tu vokální dílo najít a poslechnout si...
Našel jsem několik verzí této písně, jak ukazuje obrázek, není to celkem přesný překlad a dokonce se mi zdá něco jako plagiát...pod obrázky jsou uvedeny zdroje...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.