Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autor, název básně?

Od: michellin* odpovědí: 7 změna:

Ahoj,

nezná prosím někdo autora a název této "básně"?

není to legrace. Snad by to mel být nejaký "smer" neco jako dadaismus, kaligramy, ale bez písmen, pouze s takovými grafickými znaky

Autor, název básně?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Christian Morgenstern, Noční rybí zpěv.

výtka
Upozornění od sys strejc 13. 03. 2012 12:46:51
Upřesněte, prosím za nejednoho čtenáře, jak jste dospěl k odpovědi! Předem děkuji. strejc®

No jak, prostě to znám. Samozřejmě, pokud vím klíčová slova, mohu toho spoustu vygooglit, ale já prostě Morgensterna miluji (nejen Noční rybí zpěv, ale též Velké Lalulá, Košilela, trychtýře atd. atd.

iliteratura.cz/...

výtka
Upozornění od sys strejc 13. 03. 2012 13:08:45
Za všechny zvědavce děkuji!
slonbonjohn*

Tak vida, takovéto grafické znázornění jeho básní jsem ještě neviděl, znám je pouze zhudebněné ( 2 výše jmenované např. skupinou Stromboli). O Plastic People ani nemluvě.

michellin*
13.03.12 12:02
hodnocení

Díky moc!

hodnocení

5x

Dovolím si kartagince doplnit obrázkem a několika slovy...

Vyplatí se vygůglovat to jméno autora této ojedinělé básně, a číst a číst... to je velmi zajímavé, nejen pro nás. Třeba jen ty některé překlady Trychtýře v odkazu kartagince.

Když si představím, že stejný název nese třeba i vokální skladba Noční rybí zpěv pro dětský sbor a capella (1989), autora L. Faltuse, cs.wikipedia.org/... přemýšlím, zda se jedná o zhudebnění této básně a docela vážně plánuji tu vokální dílo najít a poslechnout si...

Našel jsem několik verzí této písně, jak ukazuje obrázek, není to celkem přesný překlad a dokonce se mi zdá něco jako plagiát...pod obrázky jsou uvedeny zdroje...

Autor, název básně? #2
lidus*

Dík, zase jsem chytřejší a to jsem si myslela, že s této oblasti mě nic nepřekvapí.

stasek
hodnocení

0x

Tyto básně znám, ale bohužel nepoznám kdo, kterou zrovna napsal, maximálně dokážu zařadit do směru :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]